ekonomii w tym nie ma żadnej - to mi się nie opłaca.
ma się też raczej nijak w kontekście potencjalnej efektywności - omówiłem temat z mocnym prawnikiem. za wiele jest tu "moim zdaniem". a canona raczej stać na długie sądzenie się.
Wersja do druku
ekonomii w tym nie ma żadnej - to mi się nie opłaca.
ma się też raczej nijak w kontekście potencjalnej efektywności - omówiłem temat z mocnym prawnikiem. za wiele jest tu "moim zdaniem". a canona raczej stać na długie sądzenie się.
Na pewno ich stać i na długie sądzenie się i na drogich prawników.
Przy przysłowiowej indolencji i przewlekłości polskich sądów szanse na wygraną w rozsądnym czasie są raczej małe.
Znam przypadek firmy, która próbowała się sądzić, w oczywistej zdawałoby się sprawie, z jednym z największych polskich ubezpieczycieli i przez kilka lat wytrawni prawnicy tej firmy przeciągali sprawę stosując najróżniejsze kruczki prawne. Liczyli, że firma sama zrezygnuje, albo wskutek braku odszkodowania wcześniej zbankrutuje (chodziło o znaczną kwotę), co się nieraz zdarza.
Pewno nasz Canon stosuje podobną taktykę na zmęczenie przeciwnika.
Jednak tamta firma nie zbankrutowała i przetrzymała i po kilku latach zainkasowała pełne odszkodowanie wraz z odsetkami w znacznej wysokości.
Pozdrówka
A ja zwyczajnie mysle, ze nie maja pomyslu na to co jest nie tak i tyle - dlatego zaslaniaja sie procedurami.
Czy nie mozna sprobowac poprzekladac kolejno jakiejs czesci (np. uklad AF) z tego ichniego do Twojego i zobaczyc czy to rozwiaze problem? Mogloby to wykluczyc co jest ok a co nie tak.
Najłatwiej byłoby wymienić na nową puszkę. A starą odesłać do fabryki, wybebeszyć i przemontować. Taka płyta z elektroniką jest na pewno OK. Ale skoro habakuk napisał, że z drugą też nie ma rewelacji, a jednocześnie pokazał, że umie zrobić ostre zdjęcia 6D, to znaczy, że może problem jest ze szkłem? Może Żytnia powinna się od Sigmy coś o kalibracji dowiedzieć? :)
nie ma problemu szkła. mam 3x35L, sporo innych, nie ma powtarzalności i z kolei wszystkie pracują bezbłędnie na 6d
procesować ? gdyby ludzie z CP mieli nieco wyobraźni to nie dopuściliby do tego aby ten wątek miał 100+ stron - wymieniliby puszkę na nową
i tyle
wyobraźni jednak nie mają - reklama puszki idzie w eter :D:D:D chętnych do zakupu ubywa
zoomi, nie sądzę... Canon to światowy gigant i jestem pewien, że jeden wątek gdzieś w Europie wschodniej na niszowym forum o 1 canonie 5d3 nie będzie miał absolutnie wpływu na globalną sprzedaż tego modelu, wątek nie będzie się ciągnął przecież w nieskończoność, po 5d3 przyjdzie mk4 i zycie toczyć się będzie dalej... tak rozumuje canon...... oczywiście współczuje habakukowi trefnej sztuki szczególnie za tak dużą kasę ale obserwując wątek i cały ciąg tej sprawy to tak szczerze, to blado to widzę .....
Czyli Canon coś zepsuł w firmware od 5D III. Jeżeli dwie puszki, z trzema szkłami nie trafiają, a z przypadkową 6D jest wszystko OK, to znaczy, że Canon stacza się w kierunku producentów niezależnych. :DCytat:
nie ma problemu szkła. mam 3x35L, sporo innych, nie ma powtarzalności i z kolei wszystkie pracują bezbłędnie na 6d
niestety, taka tendencja jest wszędzie, dziś autoryzowany dealer potrafi ci sprzedać nowe auto ze szpachlówką na masce, dlatego coraz więcej ludzi idzie odbierać nowe auta z salonu z samochodowym rzeczoznawcą i podobnie tu, gdybym miał kupiować dziś np 5d3 z 2-3 systemowymi szkłami to z pewością robiłbym to osobiście i zastrzegłbym sobie, aby sprzedawca miał co najmniej po 2 sztuki każdego towaru - absurd !!!