Habakuk z tego co pamiętam używasz FoCal? Tam w Tools jest Camera Info - miedzy innymi pokazuje przebieg.
Wersja do druku
Habakuk z tego co pamiętam używasz FoCal? Tam w Tools jest Camera Info - miedzy innymi pokazuje przebieg.
nie używam.
Po czym wnosisz?
W jednym aparacie, którym po wizycie w serwisie zrobilem "na oko nie więcej niż 10000" pokazało, że zrobiłem ok. 80000.
5D3 raz sprawdzałem jesienią ubiegłego roku i pokazało ok. 16000 - wiarygodnie, potem już nie sprawdzałem.
--- Kolejny post ---
Ja używam, zaraz sprawdzę - to by było coś..
--- Kolejny post ---
No, niestety w wersji Standard nie pokazuje przebiegu.
Kuba1 Bo licze... wiem ile zrobilem,w dodatku podlaczylem by sprawdzic stan "licznika"zapisalem cyfry,kliknalem pare razy podlaczylem jeszcze raz i...pokazalo ten sam "przebieg".
Nie wierzę, że po takim czasie i po takiej ilości postów nikt nie pogratulował mającym problemy wytrwałości godnej wenezuelskiego scenarzysty.
To ile borykacie się z problemem w taki sam nieskuteczny sposób, świadczy o tym, że Was najnormalniej w świecie stać na trzymanie niedziałającego aparatu na gwarancji.
Żytnia ani Canon Polska, to nie okopane zasiekami bunkry, żeby nie można było skomunikować się z kimś z kierownictwa sygnalizując problem.
Ale ja jestem dziwny - wolę rozwiązywać problemy niż krzyczeć o nich w pustej studni przez pół roku.
Żeby była jasność - w żadnym momencie nie kwestionuję istnienia problemów. Zadziwia mnie po prostu sposób jaki wybraliście na jego rozwiązanie.
pojechałbyś tam? pisał listy?
chyba nie wiesz o czym mówisz, więc i specjalnie nie ma się co obrażać ani śmiać.
namiarów na ścisłe kierownictwo CP próżno szukać w sieci, ale po długich zabiegach udało mi się skomunikować z decyzyjną osobą z CP.
ponieważ tu nie załatwia się niczego na wiarę, ale obowiązują ich ścisłe procedury - człowiek poprosił o weryfikację problemu serwis. serwis twierdzi, że aparat został wyregulowany zgodnie z procedurami i jest sprawny.
a ty możesz mówić, że nie jest. po prostu. masz jakieś pomysły? perswazja? parapsychologia? bójka? sąd?
na tę chwilę dostałem od CP inną sztukę 5d3 i ją sprawdzam. jest wyraźnie lepiej, choć na pewno nie świetnie.
Habakuk coś pomieszałem :)
Kuba1 ja mam FoCal Pro w wersji 1.8.0.270W (to jest wersja release) - zauważyłem to przypadkiem, więc nie wiem od kiedy ma tą funkcję i czy jest ona dostepna tylko dla wersji PRO, ale dla 5dmkIII pokazuje prawidłowy przebieg.
Bardzo ciekaw jestem jak ten egzemplarz będzie pracował na bocznych z 35L.
przede wszystkim jest znacznie lepiej w żarowym