ahahaha, TOMEKDE, uśmiałam się z Twojego pisania:)))
Cytat:
a no właśnie ... sam nie wiem, moja masochistyczna potrzeba najbielszej bieli pewnie po części wynika z braku doświadczenia w konfrontacji z redaktorstwem na stockach, mam parę słusznych koncepcji fotograficznych właśnie z bielą w tle i trochę się obawiam że się nakombinuję a oni doczepią się do tła
no gdybaj dalej teoretycznie;), aż z pewnością kasę zapłaci Ci właściciel tego forum za nabijanie kolejnych postów i kliknięć na stonkę;DDD
Cytat:
szkoda że nie mam takiego halogenu wtedy zrobiłbym próbę, do jednego testu nie będę go kupował bo nie ma sensu
no zrobisz jak uważasz, ale ja po prostu poszłam i po prostu kupiłam dwa halogenowe reflektory w takim sklepie wiesz, jak castoramy, obi itp., już nie pamiętam nawet gdzie i sądzę, że niedługo mi się ten wydatek zwróci (chociaż ten, na razie;))
Cytat:
fotoaloja
oglądałem Twoje portfolio na jakimś tam stocku, masz całkiem fajne fotki, czy te z białym w tle są fotoszopowane?
tak, są zarówno oświetlane halogenicznie (ech, co za wyraz;DDD) oraz są szparowane w PS cokolwiek to znaczy i ktokolwiek to wie;) (lrzywymi, różdżką i pędzelkiem z białą farbą też poprawiane niektóre)
Cytat:
druga rzecz to mam pytanko z czego robisz te różnokolorowe tła? to jakiś karton?
karton mam:)
Cytat:
Kurde chyba za dużo myślę o tym a za mało działam jak tak dalej pójdzie zrobię doktorat ze stocków nie wrzucając na nie ani jednego zdjęcia
hahaha:DDD, pisz ten doktorat, może jakiś rozdział też strzelę;DDD, chociaż ja to akurat i działam i gadam, ale pogadać też trzeba trochę;)
rób fotki i testuj na stockach, myślę, że to najlepsza szkoła:)