mocowanie fajne. dodatkowo nie syfi sie obiektyw na pasku. tylko wlasnie to obijanie sie o innych pstrykaczy / gosci / meble / cokolwiek...
Wersja do druku
mocowanie fajne. dodatkowo nie syfi sie obiektyw na pasku. tylko wlasnie to obijanie sie o innych pstrykaczy / gosci / meble / cokolwiek...
wyjdzie w praniu. ja narazie przynajmniej zostane przy futeralach na pasku. poczekam na
- ew. opinie prosow po jakim czasie uzytkowania
- zdjecia uzywanych przez nich obiektywow :)
oj nie, zdecydowanie nie :)
zero oslony obiektywow,
przy bardzo szybkich akcjach (b. szybkich zmianach obiektywow) mozna przez nieuwage nie dopiac szkla do tego wynalazka i upadek z poltora metra na glebe konczy impreze,
nawet nie mysle o tym, jakbym mial zabrac na plener nad morze takie cos ;] czasami wieje jak cholera, czasami musze sie zwyczajnie polozyc na piasku zeby miec ujecie z perspektywy zaby..
.. przy tradycyjnych i sprawdzonych sakwach na pokrowce lowepro, wsadzam sobie obiektyw do futeralu, zapinam na zamek i mam szczelnosc na tyle duza, ze chroni wlasnie przed nadmorskim piaskiem (mozna takim futeralem tarzac po piasku i nic sie nie dzieje), chroni przed deszczem itp.
to z filmika jest bajeranckie, ale imho b. malo praktycznie.
Uznam to jako ciekawostke na rynku, ciekaw jestem jeszcze ceny
Jak dla mnie mocowanie z filmiku dużo szybsze i dużo bardziej praktyczne. Na śluby idealne! Takie sakwy jak masz na sobie sprzedałem po 2 sobotach. Kupiłem dużo praktyczniejszą S&F Lens Exchange Case 200 AW. Nie trzeba nigdzie kłaść obiektywu żeby wymienić na inny i nie jestem obwieszony z każdej strony. Tyle, że ja używam 2xbody i 3 szkła.
Pełnią szczęścia było by się pozbyć całkiem sakwy i kupić 2 mocowania z filmiku. Oczywiście jeśli będą działać w praktyce tak jak na pokazowym filmie.
PS
Nad morze mam 800km ;-)
zobacz na tego klomota, ktory mam ze swojej prawej strony.
to jest pokrowiec na 24L z zalozona oslona przeciwsloneczna.
jakby do tego mial jeszcze doczepic cos dla 50L, to serio mialbym spore problemy, zeby sie wcisnac w niektore miejsca.
takie rozwiazanie jak pokazalem na zdjeciu stosuje z powodzeniem od 2 lat i b. sobie chwale za praktycznosc.
wiadomo, ze najfajniej byloby leciec na dwa body, ale w tym roku kupilem Eizo, 24L, 50L i budzet wyzerowalem :D
maybe in next year.