Czlowieku zmiluj sie z tymi kolorami -az mnie plomby zabolaly od slodkich kolorkow ;)
Wersja do druku
Czlowieku zmiluj sie z tymi kolorami -az mnie plomby zabolaly od slodkich kolorkow ;)
Rozszalałeś się z kolorkami i HDR-em. Miejce znam, fajne.
266 landrynka. Patrzę na fotę i mogę kawy nie słodzić:D
267
PRZEDISKRZENIE
strasznie masakrujesz niektóre zdjęcia obróbką !
ten samolot w mundurku niszczy caly przekaz,i powstaje dobrej klasy pstrykus pospolitus
ale to moje zdanie
Ja ciągle odnoszę wrażenie ze te zdjęcia są dla jaj wrzucane. Z drugiej strony sposób prowadzenia wątku temu przeczy, wiec może naprawdę autor uważa że te zdjęcia są ok :-)
To możliwe ,niektóre były robione hybrydką ,nie lustrzanką ,może stąd rozrzut ?
Przyłoże się :lol:
--- Kolejny post ---
Cholerka,a mnie sie wydawałe ,że to dobry pomysł ..... ;)
--- Kolejny post ---
1/ ja nie napinam sie na "artystyczne" fotki,bo tego nie rozumiem ani nie potrafię (portrety lub landszafty)
2/jeśli już dawno uznałeś ,że nie warto ogladąć ,to po co się męczysz?
3/jako lojalny użytkownik forum ,korzystam z możliwości,które udostępnił mi właściciel forum:
założenia galerii
Fotografuję ,bo lubię :mrgreen: .
268
Schody do nieba
Fajnie te zaokrąglenia oddałeś. Tęskno mi trochę za Szczecinem.
269
Wały Chrobrego
lub
Tarasy Hakena
jak kto woli
Wolę Wały Chrobrego, nawet takie symetryczne :)
Aluzju poniał :mrgreen: .
Nie tylko w tym przypadku przestrzeń jast zawalona wielkimi tablicami reklamowymi,koszami na śmieci,samochodami,ludźmi
słupami,trakcją tramwajowa ,itd..
Trudno znaleźć kawałek kadru bez "dodatków" ,tu : wyczekałem :lol: .
ale
schody nie sa symetryczne :lol: .
Dzięki za uwagę .
268 ma ładne krągłości. :)
:mrgreen: , nie widzę,ale wierzę na słowo i wystarczy.Żelazo lepsze :lol: .
270
POLIKARPOW
Polikarpow piękny. Kurdę, fajne zdjęcia cykasz.
269 leci w prawo.
271
Trochę żyje :D
Tej fontanny to nie kojarzę, kiedyś jej chyba nie było...
W sobotę tam będę, tylko czy czas pozwoli na to, żeby połazić trochę z aparatem:roll:
Fotka oddaje tamten klimat.
To jest 269 ,tylko inaczej.Fontanna była ,jest( po remoncie) i będzie.To w niej nurzali się przeniesieni do rezerwy studenci Wyższej Szkoły Morskiej :mrgreen: .
272
WODNY ŚWIAT
...ale fotografia to sztuka, a nie rzemiosło. Rozumiem, że nie każdy jest och, ach artystą, ale zdjęcia to forma przekazu, kontaktu z odbiorcą, a nie toczenie gwintów. Fotografujesz, bo lubisz - ok, bo o to chodzi, ale żeby nie wyszło na to ,że lubisz dźwięk migawki po jej zwolnieniu. Nie czujesz portretów, czy landów - ok,chociaż wiem, że je oglądasz i oceniasz;) Masz fajne zdjęcia w galerii; fotografuj to co lubisz;)
słowiczek
Dziekuję z kometarz,rozsądny jak zwykle i dobre słowo.Zawsze mówiłem ,że słaba fotka to wina fotografa , a nie sprzętu i nigdy na sprzęt nie zganiam.
Ale od czasu do czasu da się zauważyć różnicę w jakościach fotek pomiedzy różnymi aparatami.
400 mm w dobrej hybrydzie nie będzie tak dobre jak 400 mm w przecietnej lustrzance z przeciętnym obiektywem.
Na airshow Radom większośc fotek robiłem lustrem,częśc hybrydą.Tylko kilka procent fotek z hybrydy nawiązuje jakością do lustrzankowych.
Lubie bardzo Fuji X-S1 ,ale jako backup do 5D3 -po prostu się nie nadaje.. i nawet PP nie pomógł ;) .
Czasem na swoich leśnych spacerach -wyprawach obserwuję mysikróliki: to nasz krajowy rekordzista w rozmiarach. Całe 9 cm. od początku dzioba do końca ogona. Są malutkie i dosyć szybkie, taki 100-400 dałby radę. Ponieważ to popularne ptaki, pewnie są też w twoich okolicach, poszukaj;)
I o to w tym wszystkim chodzi. Fajna galeria - masz styl który niewątpliwie przyciąga uwagę. Może nie wszystkim on się podoba ale o gustach ponoć się nie dyskutuje ;p
Dziękuję odwiedzajacym za wizyty i wsparcie.
KOLIBERKI
273
274
Obydwa zgodne ze sztuką fotografii lotniczej, mój typ 273;)
Chwilę mnie nie było u Ciebie, a tu kilka fajnych maszyn :)
Pływa i lata.
273) Czy tak mają wygladać śmigła, czy powinny być bardziej widoczne ? Nie mam pojęcia, ale zawsze się douczę.
Dziękuję za wizyty komentarze .
Tym razem gorzej fotograficznie a lepiej dokumentalnie.
Duży transportowiec robi beczkę na pokazach lotniczych.
Nędzność fotki (spanikowałem przy ustawieniach) zastępuje mi widok i chwycenie tego manewru.
Chyba się pilotowi kawa wylała:mrgreen:
beczka fajnie złapana szkoda tylko zamrożonych śmigieł, ale ja wiem że panika nie sprzyja i sam takie byki robię
POWYGINANY
276
Nie dałem rady tego opanować,wyglada jak z jarmarcznego krzywego zwierciadła.
Prośba:gdyby ktoś zechciał sie pochylić nad ta fotka i pokazać poprawnie ?
link
https://www.dropbox.com/s/mzvjd2qzdlr2do6/uc.jpg?dl=0
Czy masz rawa ? Wtedy łatwiej skorygować szkło w DxO.
Próbowałem to prostować ale efekt mizerny. Moim zdaniem zbyt ciasno do prostowania. Nie ma z czego ciąć po zniekształceniu. Tak ciasne foty z takiej perspektywy po prostu tak wyglądają.
Tak właśnie, obcinają się krawędzie, a środek i tak szpotawy*.
*nogi - koślawe, to "prostowane na beczce".
szpotawe - między dwoma beczkami, czyli kolana do środka :)
Może z RAW-a soft sobie lepiej poradzi.
Niestety tylko jpg,wydawało mi się do niedawna,ze w dobrym oświetleniu wystarczy jpg.
--- Kolejny post ---
Faktycznie fotka robiona z bliska ,a podobno szopa robi wszystko :lol: .
krótko rzecz biorąc:
z nędznej fotki, nie będzie fotki :roll: .
Ależ proszę bardzo :mrgreen: .Mozeż do tego dodać ceną 100-400 L .Jestem zbyt gruboskórny ,abym sie przejmował byle czym.
Fotki mam jak każdy amator.Lepsze i gorsze.Przeważnie gorsze ,jednym sie podobają ,innym, nie,ale to nie skutkuje spadkiem moich dochodów z fotografowania :lol: .
Moze zrobimy deal ?.Ja będę fotografował a Ty obrabiał.Połowa roboty na kazdego a jaki będzie cudny efekt :mrgreen: .
pozdrawiam
Przekrój prawie społeczny, stary hipek, starsza pani, starszy pan i STARE samochody - niestety tylko w tle.
Jakościowo bez zrzutu, ale to moje amatorskie zdanie.
Gdzie to było zrobione ?
Dzięki :)
Szczecin,Wały Chrobrego.Tłumy,Trudno byłoby ładnie wyciagnąc auta,dlatego poszło na ludzi.
Stroje/ubiory dobrane do aut/roczników,szacunek dla tych ,którym się chciało.
280
281
zysk- nie wiem jak to jest (może jeszcze za mało w tym siedzę ) ale co zaglądnę do tej galerii to wystawiasz zdjęcia ładnie wykadrowane, i kiepską obróbką, ewentualnie całkiem na odwrót
i wydaje mi się że jak znajdziesz ten złoty środek to wyjdziesz na prostą , ostatni set podoba się mi ale ( tak mi się wydaje ) tytuł mogłeś napisać portrety właścicieli zabytkowych aut