nie, powodzenia w dobrym tego słowa znaczeniu, no życzę ci zebyś trafił jak najlepiej:-P
Wersja do druku
Wogole nie rozumiem czemu sie tak wzburzyles o_O generalnie napisalem czym sie zajmuje :confused: zgodnie z tematem watku.
Nie pialem ile za rabiam w przeciwienstwie do niektorych osob w tym watku tylko jak to wyglada nawiazujac do poprzednich postow. :? wiec moze zwroc raczej uwage na caly kontekst rozmowy...
CZYTANIE CZYTANIE i jeszcze RAZ CZYTANIE
Trochę odgrzebie temat.
Z wykształcenia teolog ;) nigdy zresztą nie pracujący w swoim zawodzie. Od początku tzw. "kariery zawodowej" lądowałem w zasadzie w tym samym dziale, tj. obsługi klienta w firmach eksportujących do sąsiadów zza Odry. Przez ostatnie 5 lat prowadziłem dział reklamacji w firmie meblarskiej - robota cholernie mało wdzięczna. Jako, że w tym czasie charytatywnie podjąłem się fotografowania produktów które produkujemy, udało mi się na podstawie dotychczasowego "dorobku" zareklamować siebie w centrali firmy i mam już za sobą pierwsze normalnie płatne sesje foto. Wszystko idzie w dobrym kierunku, jestem więc tuż tuż przed założeniem własnej firmy właśnie na potrzeby współpracy/rozliczeń z moimi pracodawcami. Poza fotografią produktową rozwijam się także w temacie ślubów. Fotografia jest w tej chwili moją główną i największą pasją. Dziękować Bogu - zaczyna ostatnio przynosić dochody i żonka sama namawia mnie na inwestycje w sprzęt :) Poza tym jestem zapaleńcem paintball'a.
Pozdrawiam
To ja dopisuje.
Tech-informatyk. Obecnie sprzedawca-handlowiec/kierownik:) Oczywiscie branża zwiazana z zawodem.A po drodze było haha ślusarz,spawacz,obsługa maszyn do wyrobów metalowych itd., technolog robót wykończeniowych,budowlaniec oraz wiele innych prac:D a i elektryk przez chwilke;p Wszystkiego się można nauczyć tylko na wszystko potrzeba czasu.
W naszym kraju tak już jest,że mało osób pracuje w swoim fachu:D
Pozdrawiam
No to może jeszcze ja... dziennikarz. Aktualnie Polska Głos Wielkopolski, Tygodnik Wągrowiecki, Tygodnik Pilski, naszemiasto.pl
No to może i ja się dopiszę :) Jestem inż. informatyk (piszę właśnie pracę mgr) i jakimś cudem pracuję w swoim zawodzie :) a wcześniej było: sprzedawca w sklepie RTV, pracownik BOK'u w firmie sprzedającej usługi teleinformatyczne, operator cyfrowych maszyn do obróbki odlewów (to chyba wszystko jak na razie).
a ja student jakze popularnych ostatnio stosunków miedzynarodowych..
w miedzyczasie dorabiabnie w sklepie alpinistycznym w Krakowie i wiele innych zajec (gitara,deskorolka,dziwczyna,perkusja itp) ;)
ale na focenie o dziwo znaduje czas.. jak na razie;) tzeba miec jakies priorytety:)
Systemy wizualizacji procesów przemysłowych (technologicznych). Goście oprogramowują sprzętowe sterowniki PLC, a ja staram się to pożenić z człowiekiem (technologiem) w sposób jak najbardziej optymalny, wydajny i estetyczny na PC
Witam!
Pracuję w pewnej firmie florystycznej. Zajmuję się szeroko rozumianymi dokumentami reklamowymi w firmie, począwszy od katalogu wewnętrzego przez różne reklamówki i broszurki reklamowe, po obszerne katalogi 200 stron A4 dwa razy do roku. W ofercie jest ponad 10 000 artykułów, no i ktoś musi robić tym kwiatkom, drzewkom, roślinkom zdjęcia, więc fotografia wyszła tak jakoś naturalnie. Ale mam ambicję robić to na własną rękę w niedalekiej przyszłości.
Prywatnie wolę fotografować co innego :)
A ja po wielu próbach i zawodach: budowlanka, grabarz:), rzeźnik, ochroniarz, czy pracownik sezonowy u braci zachodniej wylądowałem zgodnie ze swoim wykształceniem w szkole. I tak uprawiam przeze mnie uwielbiany zawód a przez wielu dziadoszony i znienawidzony może nie tyle zawód co grupa zawodowa, jak powszechnie pewnie wiecie u nas w Polsce wszyscy znają się na wszystkim najlepiej:) Więc uczę naszą młodzież orientacji i sprawności fizycznej :). Nie ma litości :D:D:D:D:D
no to jak odgrzane to i ja ;)
jeszcze student i niestety juz niedlugo, a oprocz tego 'informatyk' w IBDiM i konstruktor w Danieli Wean United
z hobby to foto i domowki ;) a kiedys capoeira, ehhh...
Liznolem pare szkol, w roznych kierunkach, od elektroniki i mechaniki po informatyke, zawodowo jestem grafikiem, glownie na potrzeby druku, na drugim etacie robie zdjecia, i z tym drugim tematem wiaze wieksze nadzieje na przyszlosc :P
No to i ja coś o sobie napiszę. Jestem absolwentem m.in Politechniki Śląskeij (bardzo mało tu absolwentów) na Wydziale Eneretycznym , czyli tzw inż. energetyk.
Pracuję w "swoim" zawodzie w pewnej polskiej elektrowni.
Oczywiście moim hobby jest fotografia , choć efekty jak narazie są mizerne , ale mam nadzieję ,że się poprawię ...
Przebrnąłem przez cały wątek i będę oryginalny: jestem...listonoszem. Fotografią interesuję się i zajmuję się zawodowo kilkanascie lat; na slubach i komuniach zarabiam na sprzęt. Dorywcze hobby to wędkarstwo, ale ostatnio to tylko teoria /brak czasu/.
Witam. Ja od ponad 3 lat siedzę w Bournemouth w UK. Zajmuję się sprawdzaniem jakości raportów, które otrzymują klienci, branża IT. Fotografia przede wszystkim hobby, ale 'fuchy' też są regularnie.
Witam... Widze, że sporo tutaj informatyków/programistów na forum. Bo ja jestem w trakcie tworzenia pracy mgr a raczej jej czesci praktycznej :)
Mogę liczyć na pomoc forumowiczów??? Z dziedzin takich jak :
- C# (FTP / MySQL obsluga tych 2)
- Javascript/jQuery + PHPv4 (AJAX uzywam Sajax)
- CSS
Mam nadzieję, że też będzie mnie stać na Lki :) Po obronie we wrześniu :)
To moze odgrzeje temat, bo ciekawy :)
Jesli o mnie chodzi, to rozne rzeczy w zyciu robilem, robie i mam nadzieje robic nadal. Placilimi mi za bycie pomocnikiem elektryka, potem elektrykiem, kierowca w pewnej firmie budowlanej, potem chwile handlowalem trumnami (tak tak..), robilem baze danych "klientow" cmentarza, w serwisie rowerowym sie obracalem, zajmowalem sie takimi *******ami jak zaswiadczenia o niekaralnosci, KRS, zdarzalo sie przygotowywac jakies tam materialy reklamowe do druku, wykonywalem pomiary i daignozowalem nawierzchnie kolejowe w roznych miejscach naszego jakze dziwnego kraju, (teraz mniej oryginalna czesc) bywam łebmajstrem, chyba od 6 lat administruje niewielka osiedlowa siecia komputerowa (okolo 80 użyszkodników), administruje sobie serwerami roznymi.. no i narazie tyle :>
W temacie hobby tez sporo sie u mnie dzialo/dzieje.
Bylo: modelarstwo karton i plstik, przez chwile RC, gry bitewne, dawno dawno temu wedkarstwo.
Jest: zeglarstwo, raczej srodladowe, rower (nie tak czesto jakbym chcial), dosc intensywnie paintball i ostatnio offroad.
Tyle jesli o mnie chodzi8)
A zapomnialbym... zdjecia robic lubie:mrgreen:
Skoro temat odgrzany to może i ja naskrobię:
Absolwent wydziału Nauk Technicznych (mechanika i budowa maszyn). Na studiach byłem barmanem, w weekendy dorabiałem grając z zespołem muzę z ameryki południowej (Guantanamera, El Condor Pasa itd.). Od 6 lat pracuje jako mechaniczny konstruktor-technolog wojskowych generatorów prądotwórczych dla armii U.S., U.K.
To i ja coś naskrobę o sobie, tym bardziej, że jestem niby nowy :) Tak jak poprzednik - absolwent Mechanika i Budowa Maszyn, ale specjalność: Przetwórstwo Tworzyw Polimerowych. Aktualnie kończę doktorat z tematyki tworzyw, a dokładniej coś bardziej w stronę recyklingu.
Zaangażowany byłem do niedawna w 2 projekty europejskie z 6. programu ramowego.
Oprócz tego główny mój zarobek to serwis i wszelkie inne rzeczy związane z telefonami komórkowymi. Poza tym, jeszcze kilka pomniejszych rzeczy.
Bywa, że i na fotografii się coś człowiek wzbogaci nieco...
Trochę brakuje czasu na wszystkie rzeczy...
AGH elektronika - potem
kopalnia, knajpa, dtp, drukarnia
teraz digital signage - takie dziwne ale fajne
(tu jest to: www.abmedia.com.pl)
a tak w życiu to dwójka dzidziów w drodze - lądowanie w lutym
kiedy ja znajdę czas na zdjęcia...
student (prawo na UO), oprocz tego zawodowo sie opierniczam ;)
wspolpracuje z lokalna gazeta, fotografuje koncerty, czasami pracuje dorywczo (niegdys m.in. w LIDLu)
hobby, oprocz fotorafii, to zabytkowe autka :) no i pare innych pomniejszych ;)
szef działu IT - specjalizacja - systemy ERP :)
kiedyś DTP ....
student dziennikarstwa i fotografii prasowej na UW (czyt. opieprzanie się)
oprócz fotografii interesuję się fantastyką, historią i podróżami
za mną:
Fototechnikum
obecnie:
Fotografia (ASP Gdańsk)
zarobkowo:
Specjalista sprzętowy/ Informatyk ;))
po godzinach:
muzyka biernie i czynnie...czynnie - gitara, biernie - słucham pozostałości po Grunge (którego nie trawię) : takie tam Foo Fighters i inne...do tego dobra książka, dobre piwo, dobry film, jedzenie pizzy na przemian z pomarańczami, podróże do odległej Kanady i Korei i...moja dziewucha.
PS. focenie Nikonem :D (sorry)
To i ja coś dorzucę.
Najpierw technikum elektroniczne, potem studia inżynierskie (elektronika) potem mgr (telekomunikacja cyfrowa).
Obecnie pracuję przy alarmach (serwis i bieżące naprawy, programowanie tych cudów itd).
W wolnych chwilach górki, whisky (może ktoś tez lubi, chętnie wymienię doświadczenia), muzyka (rock, metal).
ale to znaczy że lubisz whiskey a nie whisky :lol:
a to jak tu już jestem .....
chemik z wykształcenia ... obecnie :
informatyk/administrator (unix) grafik (web,DTP itp.) fotograf (na potrzeby własne i do prasy), własna firma reklamowa znaczy prowadzona z żoną.
hobby: czytanie (fanatyk PRS505), film, informatyka, grafika, fotografia, bazgranie po powierzchniach płaskich (olejne, akryl, ołówek)
[QUOTE=Alde;555984]ale to znaczy że lubisz whiskey a nie whisky :lol:
no co prawda to prawda :D ja tylko szkocką :D Na zdrowie
Od czego tu zacząć? Najlepiej od początku :)
Edukacje zacząłem jak wszyscy od podstawówki, trwało to aż 8 lat. Później liceum ekonomiczne (jejciu jaki nudny kierunek), po 4 latach męczarni wreszcie coś ciekawego. Informatyka na PG. Później praca...praca i jeszcze raz praca. W wolnych chwilach oczywiście pstrykanie fotek, początki były trudne, ale posługiwałem się swoją "małpką" HP 735. Och co to był za aparacik, później były jakieś małpkowe canony. Teraz lustro i kilka szkiełek.
żyje z DTP/CTP
hobby podstawowe: synowie, 2 sztuki (3 i 5 lat);)
hobby dodatkowe: rower MTB, jak mnie pierwsze hoby nie dojedzie...;-)
a fotografia sie przeplata pomiędzy to wszystko
Zarabiam ( i tracę :( ) na giełdzie i forexie, wykształecenia mam renesansowe czyli edukację zkończyłem na LO ;).
Mniej więcej tydzień temu zorientowałem się, że wbrew wcześniejszym przekonaniom pracuję w cyrku.
no to tez napomkne: dj, vj, multimedia, a na etacie siedze w reklamie
sami informatycy i programisci tutaj:)
Ja bede orginalny nieco i powiem ze jestem geodetą po AGH. Po obronie popracowalem w polsce kilka miechów i wyjechałem do szkocji szukajac lepszych perspektyw. Tutaj tez pracuje w zawodzie, duzo czasu spedzam na morzu polnocnym:) dlatego malo czasu na focenie ale jak tylko pogoda dopisuje to zawsze jade gdzies w szkocje - szkoda marnowac kazdej chwili. Najwieksze hobby w tym momencie to fotografia, kiedys gralem w kapeli punkowej w krakowie (bylo troche koncertow) ale narazie muzyke odstawilem i tylko biernie slucham :)
ps: watek naprawde bardzo ciekawy:) Widac tutaj ze na forum nie tylko goscie z Ds'ami robiacy milion slubow na rok ale takze wielu zwyklych amatorow:)
DTP-owiec i tez mam dosyc tego cyrku w mojej pracy ;)
zmierzam do końca (mojego lub jej) pracy magisterskiej na elektronice w wawie. Z urodzenia łodzianin, z wyboru warszafka. Zajmuję się chmurkami ... bo to jest tak,że normalny człowiek ma telefon i jedyne co widzi poza tym to stacje bazowe co to raka powodują i stoją w szczerym polu i fotki psują. Do tych stacji podłączona jest chmurka, która robi,że telefon finalnie dzwoni. A ja zajmuję się taką chmurką w nokii (siemens networks) i naprawiam,żeby wszystko działało szybko i sprawnie. Poza tym od niedawna dorywczo fotograf polibuda.info
Hmmmm wykształcenie : Technik Elektronik a pracuje w hurtowni farmaceutycznej :)
Hobby : Nurkowanie i aparat :)
Wats0n, ewa_olsztyn - kurde, ja też pracuję w cyrku z psami, w którym cały czas szukam za pieniądze prawdy.
No dobra nie czytałem całego wątku ale też się dopiszę ;)
Obecnie:
Student III roku lek med. CM UMK w Bydzi.
Pasje - fotografia, downhill, snowboard, wcześniej tworzyłem wałki i remixy i bawiłem sie w Fotografa dla GW w oddziale w Bydgoszczy.
A ja jestem bankowiec :P pracuje w banku, a fotografi interesuje sie ze wzgledu na baaaardzo zaprzyjazniona grupe taneczna ;) Na poczatku byl jakis lumix do dokumentowania wystepow, teraz to juz codziennosc ze jesli cos sie dzieje to mnie mozna spotkac zawsze ;) A z dodakowych zainteresowan to elektryka, elektronika, muzyka, grafika, sprzet audio-video i pewnie jeszcze troche tego jest ;)
Wykształcenie? Mam licencjat z informatyki, obecnie robię magisterkę w tymże kierunku. Niezbyt wiele zajęć na uczelni mam więc powoli rozglądam się za pracą w branży. Ponadto jestem zwolennikiem linuksa, oraz ideologii opensource.
Czy mam jakieś hobby poza fotografią? Staram się ciekawie spędzać wolny czas... Sport? Latem sporo czasu spędzam na rowerze, ale tylko tak rekreacyjnie. Lubię dobry film/kino.
Macie GoldenLine?
A ja zawodowo zajmuję się ogólnie pojętymi multimediami, a dokładniej to rzeźbię kodeki video (MPEG, H.264/AVC).