ok 15tej tego dnia co Ty wysłałem zapytanie o submission status ;)
Wersja do druku
Ja napisalem do niej drugiego , zobaczymy co odpowie. A jak nie to zadzwonie jeszcze raz do Irlandi i osobiscie sie jej zapytam jak taka zalatana.
Dostalem wlasnie odpowiedz od Marie, ze jest valid i sie processing :). Dzieki Jablam za kontakt.
Pozdro
SKontaktowalem sie z Toni w Canonie i ona wyslala moje dane do Marie. Moze to dziwne ale Marie odpisala ze nie dostala moich emaili.... jak zatem dostala od niektorych z was? w kazdym razie dostalem informacje ze moja aplikacja tez jest w trakcie realizacji i trzeba troszke poczekac.
Tym ktorym Marie nie odpisala, poslijcie maile na:
Marie.Quinn@ir.cpginc.com (ten poprzedni byl inny ale taki mail podala mi tez Toni (oczywiscie to kobieta!) albo bezposredni telefon:
1850-930-278
tam juz mozecie konkretnie zapytac o cashback
No ja wyslalem na Marie.Quinn@cpginc.com, ale odpowiedz przyszla z Marie.Quinn@ir.cpginc.com
Pozdrawiam
No ale po wysłaniu na ten marie.quinn@cpginc.com, odpowiedziała prawie natychmiast.
No wiec wyglada na to ze czesc maili dochodzi a czesc nie dlatego podalem wam oba! Jak napisalem Marie mojego nie dostala, nie wiem czy kwestia z adresu jaki wyslalem... czy jakiegokolwiek innego. W kazdym razie to co uzyskalem telefonicznie to Wam podaje.
nie sadze ze ma akurat na moja bo moj mail wychodzi z mojego serwera z koncowka superhost.pl wiec nie jest z zadnego onetu wp czy innych interii.. Chociaz diabel wie. TOni dostala moje maile bez problemu. Moze Marie odpowiada tylko na losowo wybrane:)
Witam
serdeczne podziękowania dla JaBlam za adresy mailowe . Przyszła mi pozytywna odpowiedź w sprawie zwrotu gotówki
Myślałem,że nic z tego bo aparat kupiony w Niemczech a tu odpowiedź od Marie.....
a nie chcą wziąźć sprzętu konkurencji w rozliczeniu ? ;)
Też wysłałem na dwa adresy i nic. Tracę nadzieję.
Witam.
Zakupiłem 30-tkę 20 stycznia tego roku, do Irlandii przesłałem druk ze stronki Canona 2 lutego. Do tej pory nie mam żadnego sygnału ze strony organizatora promocji. Czy ktoś miał podobny problem? Ile faktycznie czeka się na zwrot?
niektorzy nawet po 2 miesiace czekaja.
Ja wysłalem pocztą 18 stycznia, wysłałem 3 maile, zero kasy , zero kontaktu. :-(
Czekam od 8 stycznia, po wysłaniu maila otrzymałem odpowiedź, że w trakcie załatwiania. To było kilka dni temu, do dziś nie ma kasy na koncie.
A moze babka dostala taka liczbe zapytan od nas, ze poszla na chrobowe ;)
Nie sadze ale pamietajcie ze wszyscy spoznialcy z calej Europy nagle zbombardowali Marie listami...
Macio. Ja nie pisalem bo Marie mi nie odpisywala , za to zadzwonilem do Toni no i ona skontaktowala sie z Marie bo juz mnie krew zalewala.
Wiec Marie wyslala Toni odpowiedz o nastepujacej tresci:
"Hi Toni
Our lo-call number is 1850-930-278 which will send them directly to us. You can continue emailing if you wish or give my email address.
Customer has valid application in processing and will receive cashback once processed. I have not received the email below, does customer have my correct email address?
Regards
Marie Quinn
Customer Service
Continental Promotions International "
Wiec rzekomo nie dostawala moich maili. Moze czesc dochodzi a czesc nie?
Jak kupowałem NIKONA D50 to NIKON zwracał 400 zł. czekałem ok. póltora miesiąca i zwrot dostałem. Myślę, że nie macie co się martwić i kasę odzyskacie. Głowa do góry. :):):):):):).
Ja to wyslalem formularz z kodem 30 stycznia i czekam cierpliwie. Mam nadzieje, ze niedalekiej przyszlosci obiecany zwrot otrzymam.
Dajcie znac jak otrzyma ktos juz CashBack, w przyblizonym okresie wysylki listu.
Jak nie dostaniecie to posądzimy Canona o oszustwo i zazadamy Mark III na zadoscuczynienie:)
A czy ktoś dostał zwrot bez maila? Po prostu na koncie urosło.
tez czekam :)
ewentualnie możecie wysłać meila do canona polska
beata.syszemberg@canon.pl
albo tel do tej miłej Pani 022-572-30-37 (bezpośredni)
Tak pytam, gdyż z tą firmą miałem już kilka nieprzyjemnych przygód i zastanawiam sie czy nie czas dać szansę konkurencji?
Sidorowski
Przeczytaj ten watek... albo daruj sobie i daj szanse konkurencji ;)
(jak ja nie lubie szantazy "przekonajcie mnie do Canona bo jak nie to kupie konkurencje" - a kupuj! Droga wolna, wybor twoj, pieniadze twoje, zmartwienia twoje, jedynie opinie subiektywne sa nasze)
Przyznaję, że nie starczyło mi siły na przeczytanie 49-ciu stron postów, a z tych co przeczytałem to wynika, że raczej zwrotu nikt nie dostał?
Pozdrawiam
P.S.
Konkurencji juz szansę dałem.
http://canon-board.info/profile.php?do=editoptions
Ustaw sobie 40 postow na strone i z 49 stron robi sie 13 - juz nie tak strasznie wyglada a przelecenie wzrokiem 13 stron w namierzeniu slow w stylu "juz dostalem kase/zwrot" zajmuje... 10 minut maks?
Nie trzeba na to duzo sil - wystarczy odrobina ochoty i dobrej woli zamiast leniwego domagania sie "podajcie mi na tacy" :p .
a czy ktoś nie dostał zwrotu przez 1,5mięsciąca (jak ja) ?
lub w jakim czasie dostał po interwencji w Canon Polska ?
Pozdrawiam
Piotr
A ja nie pamiętam dokładnie ale wysłałem w grudniu przed świętami - do dzisiaj cisza. Na dwa maile wysłane pod dwa adresy podane tutaj kilka postów wcześniej też nie dostałem odpowiedzi. Nie wiem co o tym myśleć....
Pozdrawiam,
D.C.
Ja rowniez jeszcze nic nie dostalem, a zgloszenie wyslalem 26 stycznia.
Mysle ze trzeba cierpliwosci.
Tylko cierpliwość.
ja czekałam 2,5 miesiaca ;)
Ale dostałam w końcu ;)
Ja już też sporo czekam, nawet dostałem emaila 13.02 (wysłałem w grudniu) ze jeżeli nie dostanę pieniązków w ciagu 20 dni mogę to sprawdzic na stronie: www.submissionstatus.com , wpisując email i otrzymany w emaliu numer ID.
Sprawdzam to systematycznie i żadnych informacji nie mam do dnia dzisiejszego. Także czekam całay czas.
No to może niektórych trochę uspokoję. Dostałem właśnie kase na konto.
Formę wysłałem ok 15 stycznia.
15 marca (czyli dokladnie 2 m-ce pozniej) na stronie submissionstatus pojawiła sie informacja:
"Your cashback was paid by wire transfer on the date above. Please allow approximately 5 business days to post to your bank account."
Dziś rano przyszedł przelew (dokładnie 150 EUR), nadawcą jest:
CONTINENTAL PROMOTION INTER NATIONALHBC CENTRAL BILLING
ps.
A EOSa 30d kupilem w Europassat
pozdrawiam
Ech ta slownosc Canona:) Szkoda ze nie podaja faktycznego czasu realizacji. Wedlug informacji na stronie, po otrzymaniu formularza mialo to potrwac 2 tygodnie. Chyba ze ktos pomylil tygodnie z miesiacami.