no tamron i kita nie będą pasowały na 100% bo są EF-S a 5D obsługuje szkła EF
Wersja do druku
no tamron i kita nie będą pasowały na 100% bo są EF-S a 5D obsługuje szkła EF
Tak wiem. Jeżeli sprzedam to cały zestaw. Moje pytanie bardziej dotyczy samego body. Czy 5d1 z dobrym szkłem da radę przy akwarium :)
Mam 5D i miałem akwarium, robiłem zdjęcia. Żadnych przeszkód, takie to można nawet dobrym kompaktem zrobić :)
crazy z człym szacunkiem, ale nie rozmawiamy o kompaktach. Skupmy się na 5d1.
Skoro urodził sie taki pomysł, to trzeba go zrealizować :)
Poważnie, to Tamron 17-50 ( którego posiadasz ) nie jest dedykowany pod pełną klatkę i raczej się nie nada. Do 5D to raczej jego odpowiednik 28-75.
Tutaj masz opis : Test Tamron SP AF 28-75 mm f/2.8 XR Di LD Aspherical (IF) MACRO - Wstęp - Test obiektywu - Optyczne.pl
To czy potrzebujesz pełnej klatki to już inna sprawa i sama musisz zdecydować. Cudów się nie spodziewaj dopóki nie kupisz jakiegoś fajnego szkła.
Po takich deklaracjach skośne oczka pracowników canona robią się jeszcze bardziej skośne, a uzębienie wyszczerza się w pełnym uśmiechu :mrgreen: . Do celów jakie opisałaś - Twój sprzęt w pełni wystarczy. Ostrzegam: im częściej na tym forum tym chęć posiadania FF i eLek większa :) . Sam na to choruję :) .
O koncie bankowym nic nie mówcie :) Zanim zainteresowałam się fotografią zupełnie nie miałam pojęcia ile kosztuje hobby. Co innego zawodowy fotograf. Jednak biedny żuczek jak zobaczył ceny szkieł dostał lekkiego doła.
No to Cię pocieszę. Nie dla samego pocieszania, a po to, żebyś sobie pewną rzecz zakodowała. Patrząc na sprzęt znajdujący się w Twoim podpisie najważniejszy, a jednocześnie bezkosztowy jest ostatni element: SPORO CHĘCI. Wsparcie dobrej puchy i optyki jest ważne, ale jednak drugorzędne.