Zamieszczone przez Pikczer
Ale prosze - kilka konkretow:
1. NIE mam ZADNYCH problemow z wirusami !!!! Od 5 lat w firmie (a jest w niej non stop internet) nie mielismy ZADNEGO wirusa.
2. Sytem jest o wiele ladniejszy (kwestia gustu) i stabilniejszy (wlasne doswiadczenie) niz XP.
3. Nie mialem na OS X ZADNYCH problemow z podlaczeniem sprzetu zewnetrznego. Na XP kilka razy bylo - a to inne sterowniki, a to cos nie tak (wlasne doswiadczenie)
4. Design moze dla Ciebie nie jest wazny, ale przeciez pecetowcy kupuja przezroczyste obudowy, swiecace lampki do srodka itd. wydajac na to kase, wiec dlaczego jak ja wydaje na mojego pieknego srebrnego maczka G5 z fantastycznie wygodnym ulozeniem "bezkablowym" w srodku, to nie moge tego uwazac za zalete???????? :confused: Nad tym pracowal sztab ludzi i chwala im za to. I mi sie podoba. I ja chce za to zaplacic.
Uwazam, ze warto dac nawet 1500pln za taka wspaniala obudowe. To tez zaleta. Nie mozesz odbierac designu czemus, co na oryginalnosci sie wychowalo :idea: A to ile to kosztuje i czy Ty chcesz za to placic to inna sprawa (bylo kupic 2 razy tansze obiektywy sigmy a nie Canona - roznica w jakosci tez nie jest taka duza jak roznica w cenie). Ja lubie rzeczy ladne, dobre i oryginalne. Dlatego Maca traktuje jako ozdobe mojego gabinetu a nie jak blaszaka, ktorego chce wepchnac pod biurko i moge zobaczyc u kazdego. I za to place. I to moj wybor.
5. Chocby program Aperture. Moge sie nim bawic - Ty nie :) I choc Ty mozesz milionem innych ja bym go nie zamienil na tysiace smieci 8-)
To i tak bez sensu, bo oczywiscie zawsze znajda sie tacy, ktorzy beda podwazac zalety maca. Ale prawda jest taka, ze jak nie potrzebujesz Maka, to widocznie nie masz takiej potrzeby go miec. Na szczescie, nie wszyscy musza jezdzic tym samym samochodem, robic zdjecia tym samym aparatem i pracowac na tym samym systemie komputerowym. Dlatego kupuj co chcesz, najwazniejsze zebys byl zadowolony. Dobrze, ze jest konkurencja i ze moge wybrac co chce. Moj wybor padl na Maca po wielu latach pracy na pecetach i nie mam zamiaru nikogo do niego przekonywac. 8-)
ps
a co kompaktow, to wiem czym sie roznia kompakty od dSLR-ow. Ale sa tacy, ktorzy w zyciu za te roznice nie zaplaciliby 25 000pln. Tak jak ci, ktorzy nie daliby 4 000pln wiecej za maca.