Kolejny niecierpliwy :)
Wg mnie w pierwszym jest za dużo miejsca z prawej strony, a na drugim uchlastałeś kawałek sukienki dziewczynie. Ładny plener. Młoda para widać, że szczęśliwa i to jest najważniejsze.
Wersja do druku
Kolejny niecierpliwy :)
Wg mnie w pierwszym jest za dużo miejsca z prawej strony, a na drugim uchlastałeś kawałek sukienki dziewczynie. Ładny plener. Młoda para widać, że szczęśliwa i to jest najważniejsze.
Wilanów ... dzisiaj thx za odwiedzenie i uwagi
ad1 taki kadr właśnie mi podszedł próbowałem z różnymi
ad2 tak niestety błąd podczas fotografowania wszystko na szybko ...
Cytat:
Zamieszczone przez popmart
Lepiej dla ciebie ze pochmurno - nie miales zbyt ostrej walki z kontrastami. Gdyby nie bylo pochmurno to niebo bialutkie by bylo.
Zdjecia - wystarczajaco dobre (ostre, bez razacych bledow, wyrazne) , powinny sie im podobac.
Zgadzam sie z z słusznymi uwagami leminy co do kadrowania. Dodatkowo fotograf ślubny powinien być trochę psychologiem, szczególnie w tego typu plenarkach gdzie nie nie ma presji ceremoni takiej jak np w kościele. W pierwszym zdjęciu to Ci sie udało, para wygląda na swobodną i rozluźnioną , na drugim już trochę mniej. A i jeszcze jedno- może i światło kontrastowe nie było ale do pięknych nie należało :) Popytaj doświadczonych kotleciarzy jak sobie radzą w takich sytuacjach, czym doswietlają, jak wygląda postprocesing, szczególnie kiedy muszą robić fotki bez ładnego swiatła zastanego.
hehe tak się składa że ja jestem psychologiem i para też psycholodzy ;)
fotki wybrałem z wielu a byłem trzecim fotografem na doczepkę jako zainteresowany foceniem ... bardziej niż para .... był zawodowiec na sesji miał lampę i kliszaka nikona F5 (swoją drogą to zobaczymy co mu wyszło) a ja na manualach z lampą mam trochę problemów .....
i wogóle to było tuż po ceremoni taki plenerek na szybko kosciół w Wilanowie stoi tuż obok pałacu ... i niestety była presja szybko , szybko, szybko bo goście czekają ....
aaa i dziękuję za uwagi
No to ten warunek spełnialiście ponad normę:) Umówcie się kiedyś na dodatkowy plener na spokojnie przy ciekawszym świetle, walnijcie sobie jeszcze po pięćdziesiątce na odwagę i będzie super. Tylko nie walnijcie czasami po setce albo więcej bo wam powychodzą jeszcze odważniejsze niż Jarkowi Grabkowi (oni pewnie robili po setce) :mrgreen:Cytat:
no ten to litry chgyba wali .. swoja drogą to nie bardzo mi się podobają jego fotki są przesadzone choć nie wątpie że zarbia sporo .... i jest to nieazła reklama
Mi jakoś kadr w pierwszym nie podchodzi. Jak dla mnie za ciasno nad głową, a i pałac w tle za dużo ucięty... Można chyba było się trochę z aparatem obniżyć. Drugie podoba mi się.
Cytat:
To tak OT:
Spotyka sie dwoch kolegow-psychologow. Przygladaja sie sobie i jeden mowi:
- u ciebie wszystko w porzadku a u mnie?
hehe znam więcej podobnych