Zgadzam się w pełni i z Sigmą i z 7D. U nas po prostu więcej malkontentów. A jak moje 7D odebrał ze sklepu kolega co od dwóch lat ma 5DII to po dwóch
dniach oddając mi puszkę powiedział krótko : "7D ma jedną wadę - jest lepsze od mojej piątki."
Wersja do druku
Oczywiście, że 7d jest lepsze od 5d.
Tak jak dobre jabłko jest lepsze od hipermarketowego pomidora.
Kłopot z tym, że pizza z jabłkiem mi nie leży.
Zamienić się nie zamienię bo 7kę kupiłem z premedytacją. Ale nie o to chodzi. Oczywiście nie do końca dosłownie trzeba to brać. Po prostu nie jest tak, że zawsze i wszędzie FF jest lepsze. Wszystko zależy od potrzeb, posiadanej szklarni i znalezieniu zastosowania dla tej czy innej puszki. Kolega piątki się nie pozbędzie bo śluby robi ale jest to przykład, że nie zawsze ktoś kto ma FF nie spojrzy nawet na cropa. Autofokusem i szczegółowością matrycy był zachwycony, a na szumy też nie narzekał.
Patrząc na statystyki z B&H to przy 5D stoi "Easy to use" przy 7D tego dopisku już nie ma i teraz mamy problem rozwiązany dlaczego należy wybrać 5D a nie 7demkę ;)
O dziwo przy 5D " good image quality 348 na 662" użytkowników a przy 7D "579 na 712 " wychodzi na to że oni kompletnie się nie znają tak pisząc ;)
gdzie ten artykuł był ? w pani domu ? :mrgreen:
przepraszam ale momentami śmiać mi się chce na te testy szumu np w warunkach studyjnych
przez te kilkadziesiąt ślubów różne sprzęty mi się przewinęły i trzeba być ślepym żeby nie zauważyć różnic w jakości/iso przy ff i cropie
może jest różnica między 50d a 5d ale z k-x już niekoniecznie.