Takie testy potrafią często być dużo bardziej wiarygodne od "testów" niektórych portali, gdzie konkretne firmy płacą za reklamę lub sprzedawców, którzy potem mają konkretne zyski ze sprzedaży.
Nie, nie mam tutaj na myśli Cichego. :-P
Wersja do druku
A jak byście skonfrontowali zakup 70-300 VC USD do 70-200/2.8 bez tych bajerów?
Rozumiem, że jeśli ktoś potrzebuje 2.8 to nie kupi 70-300, ale jeśli chodzi o samą długość ogniskowej oraz użytkowanie na codzień..? warto? Czy mimo wszystko lepiej dołożyć do 70-200/2.8?
Do trybu makro można się posłużyć w tym wypadku Raynoxem DCR-250. Moim zdaniem mogłoby być to fenomenalne połączenie. Na 70mm może być niestety winietować, ale w makro i tak używa się raczej dłuższych ogniskowych.
T 70-300 vc jest mniejszy, lżejszy,i na pewno praktyczniejszy,ale 70-200/2.8 ma światło,którego czasami nie da się zastąpić stabilizacją .
Jak dla mnie to nie ma sensu porównywać T 70-300/4-5.6 z 70-200/2.8. Bo jednak różnica w świetle i te 100mm to dość duża różnica. Wszystko jest zależne od tego kto czego potrzebuje. Ja gdybym miał kasę na 70-200 2.8 to bym się nie zastanawiał bo i tak nigdy nie używałem ogniskowych >200mm a światło zawsze się przyda
Ma ktoś RAWA z tego tamiego z 5d mk2 ?
Często wycinam i ciekawi mnie czy obraz 1:1 jest ok
Czyli do tego Tamrona można podpiąć Raynoxa DCR - 250?