Póki co to nie mają nawet elektronicznie sterowanej przysłony, nie mówiąc o AF jakimkolwiek :)
Wersja do druku
heh dalszy ciąg serialu o nowościach na stronie ciamcianga ... zaczynam się wciągać w ten serial :)))
a tak na serio to bardzo jestem zainteresowany takimi szkłami ale .... nie w standardowych zakresach tylko szkłami kreatywnymi ... jest już 8mm i jeśli działa ok to napewno go kupię (imo automatyka w tym szkle nie jest niezbędna) i obiektywy T/s i niech by zrobili jakieś makro 100-150 ... wydawanie szkła 35mm bez AF to nie jest imo rewelacja .... lubię manuale, umiem nimi pracować ... miałem fajny komplet ... sprzedałem na rzecz T 17-50 VC i jest mi z tym dobrze żałuję jedynie że nie zostawiłem sobie planara 50 1,4 do portretu ....
no mordka 77mm - konkretnie. Ale TS'a to to nie wygląda niestety
kat widzenia 63 wiec to 35mm, srednica filtra 77 wiec cos jasnego.. f1.4.. jak bedzie mialo sterowanie przyslona i dobry stosunek jakosc/cena to moze byc ciekawa alternatywa dla eL
Zależy jak wypadnie w praktyce. Jeśli będzie z potwierdzeniem ostrości, z dobrym f/1.4, za przyzwoite pieniądze, to na pewno warto rozważyć. Pal licho sterowanie przysłoną, bo w końcu po to się stałki kupuje, żeby je używać wide open. ;-)
Może to zmotywuje Canona do odświeżenia 35/2. Zrobią takie EF 35/1.8 (ring) USM za tysiaka i Samyang się schowa. Marzenia, marzenia...
Ja mam 85 1.4 ciamcianga, bez przelotki za to z wklejonym dandelionem(programowalnym). Śmiga bez zastrzeżeń.