wątek mi zarósł więc wrzucam coś dla odświeżenia :lol:
Wersja do druku
wątek mi zarósł więc wrzucam coś dla odświeżenia :lol:
a ja myslalem ze beda dredy :-)
musisz użyć wyobraźni. :lol:
po uzyciu wyobrazni na tym zdjeciu wcale nie wychodza dredy:mrgreen: ... widze... niepowiem, ona sie tak na mnie patrzy i sie pesze :-), diablica jedna :-)Cytat:
Zamieszczone przez bebop
teścik ringlight'a już był, ale jakiś czas temu zapędziłem na chwilę żonę przed obiektyw. swoją drogą jestem nieco zniesmaczony co dzieje się z kolorami po konwersji 16bit>8bit>save4web do jpega...
Nie do końca mi sie podoba "oczny" efekt ringa, może gdyby były całe źrenice to by było lepiej :roll:
Chyba się zabiorę za budowę ringlight'a - podobaja mi się efekty koncowe po jego zastosowaniu. Równomierne oświetlenie i ten czarujący blik.
Cytat:
Zamieszczone przez kami74
no taki niestety jest efekt ringlight'a. można go lubić lub nie. niestety lata 80-te i stylistyka zdjęć modowych (m.in. stąd ringlight) nie zawsze i nie wszędzie. dlatego "mały test ringlight'a".Cytat:
Zamieszczone przez Auwo
a gdyby były całe źrenice to byłby kształt taki źrenic jakbym niechciał :-) więc kąt robienia zdjęcia nieco kombinowany.
i ostatnia rzecz: dorabiam dyfuzer do ring'a, ale niestety młody nie chce się wyprowadzić na dwie godziny na spacer, więc cięcie mlecznej plexi w domu odpada :-) problem tulejek odsuwających plexi od żarówek już rozwiązałem, ciekawe czy dobrze odległość wyczaiłem... ciąg dalszy testów nastąpi.
Juz dawno nie widzialem takich fajnych fotek.
Fajne pomysly, fajny styl, fajna obrobka.
dzięki Drozdi, jak uruchomię w końcu stronę to będzie co krytykować. zacząłem od wstawiania zdjęć ze średniego, więc wszystko się ślimaczy, ale powoli powoli...