Strona 1 z 12 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 114

Wątek: [bebop] grudniowa okładeczka

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie [bebop] grudniowa okładeczka

po malej "optymalizacji obrazów i przekładce na ImageVue wrzuciłem kilka fotek tutaj. czekam na opinie...

aha - galeryjka wątpliwej jakości znowu we Flashu (znowu??? poco??? bez sensu!!!) i znowu lenistwo wyszło ze mnie, bo mi się (pewnie) nie chciało samemu robić tylko gotowiec poszedł. ale to zupełnie inny wątek. w tym konkretnie wątku liczę na Wasze rady i wytykania moich podknięć. poozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez bebop ; 19-05-2005 o 14:30
    gra i buczy bebop

Domyślnie

nie obcinaj kotom uszu, bo one tego nie lubią a po drugie to musi byc dla nich bolesne

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie fotografowanie czarnego kota. najlepiej bez lampy ;-)

Cytat Zamieszczone przez zabol
    nie obcinaj kotom uszu, bo one tego nie lubią a po drugie to musi byc dla nich bolesne
    Zaręczam, że cofanie się z stałką 50mm/1.4 bardziej niż w róg pokoju było niemożliwe, kocur może potwierdzić, obyło się w naturze bez okaleczenia, pretensji specjalnych nie ma - właśnie dostała chrupki i kocha o dwa oczka bardziej ;-) kwestia decyzji: ziewanie kota na zdjęciu albo uszy.

Tak w ogóle fotografowanie mojego kota (kotki) to dla mnie dramat. Po pierwsze dość krótko fotografuje - lustrzankę Canona mam od sierpnia, wcześniej miałem kompakta cooolpixa 880 Nikona. Po drugie kot się nie rusza tylko na moich kolanach. Dla ułatwienia diagnozy problemu, przychodzi tylko do mnie na kolana, więc akcja typu kot u żony na kolanach nie wchodzi w grę. Kotka jest nieco nietypowa, wychowuje się od małego z psem, od którego przejmuje trochę nawyków etc. (pies od niej też, dość ciekawe zjawisko). Po trzecie - kot jest czarny. Ostrzenie raczej ręcznie, AF w prawie każdym obiektywie ma problem (w typowym domowym świetle - próbuje łapać na oczy, bo to najjaśniejszy i najwyraźniejszy element). Kot jest niestety ruchliwy - nie jest to kanapowiec, który leży i czeka aż przyjdziesz do niego. Jak śpi to na kolanach (moich - więc focenie mocno utrudnione). Jest w ogóle jakiś patent na fotografowanie czarnych kotów? Wyłącznie lampa? Muszę jakoś to obczaić. Teraz będę miał trochę czasu, to ją przyłapie na parapecie (ptaszki za oknem), albo na balkonie :grin: mam lampę 550 canona, może doświetlanie strobami?
    gra i buczy bebop

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebop
    Kotka jest nieco nietypowa, wychowuje się od małego z psem, od którego przejmuje trochę nawyków etc. (pies od niej też, dość ciekawe zjawisko).
    Szczeka?
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ta, i podnosi lape jak sika ;-)

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snow
    Szczeka?
    no zgadłeś. przypomina to bardziej kaszlnięcie, ale ponieważ kaszel już miała, więc brzmi to inaczej, dużo krócej. coś, jakby próbowała szczekać. a nie robiła tego od małego, łaziła cały czas za psem, spała z nim na jednym posłaniu. psokocur mi rośnie ;-) a po takim strzale proponuje totolotek, w środę już był, druga szansa w sobotę.
    gra i buczy bebop

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kavoo
    Ta, i podnosi lape jak sika ;-)
    nie, przynosi zabawki psa do rzucania.
    gra i buczy bebop

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebop
    nie, przynosi zabawki psa do rzucania.
    Moja tez, a z psem nie obcuje ;-)

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kavoo
    Moja tez, a z psem nie obcuje ;-)
    to skąd ma zabawki psa ;-) anyway jak możesz doradzić jak takiego czarnucha kocura fotografować to byłbym zobowiązany. ja z tym doświadczenia nie mam. przypadkowość efektów dowodzi, że sobie z tym nie radzę. :cool:
    gra i buczy bebop

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Moja przynosi myszki do rzucania, nie psie zabawki.

Co do czarnego kota - kompletnie nie mam doswiadczenia w tej konkretnej materii. A jesli chodzi o ogolne porady, to polecam swietny "dekalog fotokociarza" autorstwa alahari... gdzies w okolicy ;-) powinien byc jej topic z linkiem.
    Ja sie nie podejmuje doradzac, bo sie nie znam i nie umiem... moje zdjecia to bardziej wynik lutu szczescia niz zamierzonego dzialania

Strona 1 z 12 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów