A ja kocham. I codziennie się z nim nawet bzykam! Uwielbiam te seksowne szczelinki od napędu sload loading!!!! :-D
Daj spokój, przecież gołym okiem widać, że to napisał jakiś zakompleksiony kretyn. Naprawdę szkoda energii na tego typu dyskusje.
Wersja do druku
Biję się w pierś - istotnie mówiąc "design" i porównując go do tandetnego w kształcie telewizorka, miałem na myśli nic innego jak materiał z którego jest wykonany.
Padło jeszcze kilka innych sformułowań, ale moja pierś by tego nie wytrzymała.
Natomiast jedno jest pewne - diody w lcd maców chyba migają ze złą częstotliwością, gdyż podniecenie co poniektórych posiadaczy-obrońców, zdecydowanie nie jest zdrowe.
Miłego dnia 8-)
A moim zdaniem istotą problemu jest soft którego chcemy/musimy używać na komputerze ... jeśli ktoś (tak jak ja) potrzebuje AutoCada to nie ma wyjścia i musi używać Windowsa i nikt mnie namówi do linuxa lub osx bo są dla mnie bezużyteczne :(
System powinien być jak "najlżejszy" a nie zżerać 30% zasobów na swoje potrzeby, jak to robi Vista, a także powinien pozwolić na pracę na aplikacjach mi potrzebnych, to jest główny i podstawowy cel systemu operacyjnego o którym zadaje się zapomnieli twórcy obecnych systemów operacyjnych ...
Brak AutoCada nie jest przeszkodą w posiadaniu MACa. Na wszystkich macach na intelu można postawić 2 systemy, macowy + windows. Oczywiście jeżeli twoja praca polega na projektowaniu i przez 8 godzin musisz mieć Windows a przez pozostałe 2 na dobę możesz się przełączyć*ma macOS to może nie jest to rozwiązanie najlepsze. Ale jeżeli to jest na odwrót że tylko czasami korzystasz z AutoCada to dalej spokojnie możesz mieć*macOS i w razie konieczności przełączyć system
W Imac dioda nie miga kiedy komp. pracuje, miga kiedy śpi i do tego jej intensywność świecenia jest regulowana przez czujnik natężenia światła. Więc problem podekscytowania, nie tu leży... Kiedy to czytałem, też mnie ruszyło - że wypowiadają się jako znawcy ludzie, którzy nie pracowali 5 minut na macu. Ludzie, którzy powtarzają obiegowe kretynizmy - drogi ram, brak kompatybilności itd. Co do migania jeszcze, komputery Apple to nie choinki z milionem światełek tzw. "oczoje....", to nie PC ze świecącymi wiatraczkami - brrr :)
Kumpel ma Mac'a Macbook pro czy jakis tam... wygrał w jakimś konkursie i w sumie to tylko narzeka...
1. Nie ma jako takiego biosa (instalacja windowsa to już pierwsze problemy)
2. Brak altów... co przy pracy w windowsie znow robi problemy...
3. Brak w touchpadzie 2giego przycisku myszy :) (zewnetrzna mysz zalatwia problem)
4. Byly jeszcze inne komplikacje ale niestety nie pamiętam wszystkiego...
Aha no i cena napewno nie przemawia za kupnem np macbooka (pisze o notebookach) lepiej zainwestować w porządną toshibe i wgrać sobie na nią sprawdzonego XP PRO i napewno stabilnościa nie ustępuje Mac OSowi :) A z tego co wiem to np w Mac OS jest podstawową przeglądarka Safari a ona ze stabilności/kompatybilności nie słynie :)
Ja odradziłbym zarówno MacBooków jak i Mac OS / Win Vista :)
PS. sorka, że napisałem posta z konta dziewczyny przypadkowo :)
Kumpel zajmuje sie programowaniem w technologiach .NET (więc głównie używa Win 2003 Server)
Proszę Cie, nie ośmieszaj się.
1. Na cholerę BIOS ? Jest coś takiego jak BootCamp Assistant, jeśli ktoś tak bardzo potrzebuje Windowsa.
2. Alt jest, w najnowszych nawet dwa.
3. Po co drugi przycisk ? W OS X masz CTRL + klik
4. No taaak, Safari najgorsze. Z czym nie kompatybilne ? Bo nie wiem, jakoś przez czas używania MacBook'a ja nie zauważyłem niekompatybilności i braku stabilności w Safari.
Wiesz - zazwyczaj problemem jest łącznik między oparciem krzesła a klawiaturą, więc ja tu problemów bym się nie*starał szukać po stronie Mac'a.
1. Trzy sposoby instalacji windows: parallels, vmavare i bootcamp (tak ma EFI, microsoft nie zdążył wprowadzić w Vista, chociaż zapowiadał...)
2. alt - to chyba mu wyrwali ???:)
3. w każdej ręce ma tylko 1 palec? mac obsługuje dwa palce na touchpad :) (puknięcie dwoma to odpowiednik prawego klawisza myszy, lub przesuwanie strony nie kursora itp.)
4. bez komentarza....
Dzięki za potwierdzenie mojej opinii o znajomości MacOs przez wypowiadających się...
P.S dlatego Safari jest najszybszą przeglądarką? ;) o zgodności ze standardami nie wspomnę :) Ale co tam IE to jest to :) i internet widać i z internetu Twój komputer :)
Ja bym proponował zamknąć już ten temat, bo co raz mądrzejsi i bardziej doświadczeni się*wypowiadają (tynka, rene, no i jeszcze kilku).
Esteper, wybacz że nie padam na kolana przed geniuszem designu maca. Najwyraźniej jedyną słuszną prawdą jest "mac jest piękny", natomiast każdy kto nie zgadza się z tym stwierdzeniem prawdopodobnie jest głupim ignorantem pozbawionym gustu, ma fluorescencyjną obudowę w swoim PC, nosi skarpetki do sandałów, ma wąsy i jeansową kurtkę, słucha budki suflera i zbiera znaczki.
Jak urosnę chcę być taki jak Ty!