Witam,
W wątku będę zamieszczał moje zdjęcia samolotów. Wszelkie uwagi mile widziane.
Na początek SIAF 2014.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Wersja do druku
Witam,
W wątku będę zamieszczał moje zdjęcia samolotów. Wszelkie uwagi mile widziane.
Na początek SIAF 2014.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
jak dla mnie super
Fajne,ale nie mają "zęba" jak np Bangiego.
3 dla mnie najlepsza, jak dla mnie za dużo zdjęć ze startów i lądowań, a za mało z innych elementów pokazów.
Oj tam...
Fajne jest to, że pokazują ruch, bo to ważne, szczególnie przy śmiglakach i starcie.
Obróbka - wiadomo - każdy ma inną.
Jeśli to nie tajemnica - to autorze napisze coś o sprzęcie.
P.S. Widzę z bloga, że na ostatnich 3 imprezach lotniczych mogliśmy się spotkać ;)
Bardzo fajne foty, bardzo poda mi się uchwycenie ruchu.
Marudzisz jak stara baba ;)
Mi sie foty podobaja- tylko mam jedna rade jak bedziesz wklejajl nastepne samoloty to daj je w róznych "momentach"- bo jak narazie wychodzi ze pokazy lotnicze polegaja na dynamicznym starcie ;).
Gdzie stales na tych pokazach?
Bo w tym roku planuje się tam wybrać i suzkam jakies dobrej miejscówki.
Najlepsza miejscówka była w strefie foto ;)
Mimo, że nie należę do żadnej grupy spotterskiej, nie mam legitymki prasowej zgłosiłem się przez formularz i dostałem "spotter packa" ;) Podlinkowałem im tylko w zgłoszeniu swoje fotki w galerii lotnictwo.net ;)
Za darmo była wejściówka + drobne gadżety ;)
@2banan, @zysk, @mirage, @Bangi, @kamillo270, @crasta - Dzięki wszystkim za opinie.
Co do zdjęć, zgadza się, pokazują głównie nudne starty i lądowania. Tego dnia pogoda nie była najlepsza - chmury a za nimi słońce. Skupiłem się więc na startach i lądowaniach, głównie dlatego, że w tle można było uchwycić górski krajobraz, a nie jak na większości pokazów niebo, ewentualnie budki z piwem i ludzi.
Jeśli chodzi o sprzęt to jak większość (do premiery Tamrona 150-600) Canoniarzy spotterów mam 100-400L. Tutaj zapięte było akurat na 5DII, ale czasami zapinam też 50D. Co do imprez to jest ich tak mało, że pewnie wszyscy "zainteresowani" spotykamy się i to nie raz;)Cytat:
Zamieszczone przez Bangi
Tutaj już @Bangi trochę nakierował. Jeśli chodzi o lotnisko w Silacu to najlepsza (ogólnodostępna) miejscówka to teren dla publiczności. Dobrze widać to co na niebie, a jak się dopchasz do barierki, albo masz dwa metry wzrostu to starty, lądowania i kołowania też złapiesz - wtedy masz komplet.Cytat:
Zamieszczone przez quasta
A żeby nie było, jak są pokazy to i muszą być flary;)
11.