jak dla mnie super
Fajne,ale nie mają "zęba" jak np Bangiego.
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
3 dla mnie najlepsza, jak dla mnie za dużo zdjęć ze startów i lądowań, a za mało z innych elementów pokazów.
60D + 18-55 STM + Tamron 70-300 VC USD + Sigma 150-600 C
Moje zdjęcia na Flickr
Bardzo fajne foty, bardzo poda mi się uchwycenie ruchu.
Moja stronka: www.studio-progresiv.pl
Marudzisz jak stara baba
Mi sie foty podobaja- tylko mam jedna rade jak bedziesz wklejajl nastepne samoloty to daj je w róznych "momentach"- bo jak narazie wychodzi ze pokazy lotnicze polegaja na dynamicznym starcie.
Gdzie stales na tych pokazach?
Bo w tym roku planuje się tam wybrać i suzkam jakies dobrej miejscówki.
moje zdjęcia głownie lotnictwo:
http://kcfoto.pl/
Najlepsza miejscówka była w strefie foto
Mimo, że nie należę do żadnej grupy spotterskiej, nie mam legitymki prasowej zgłosiłem się przez formularz i dostałem "spotter packa"Podlinkowałem im tylko w zgłoszeniu swoje fotki w galerii lotnictwo.net
Za darmo była wejściówka + drobne gadżety![]()
@2banan, @zysk, @mirage, @Bangi, @kamillo270, @crasta - Dzięki wszystkim za opinie.
Co do zdjęć, zgadza się, pokazują głównie nudne starty i lądowania. Tego dnia pogoda nie była najlepsza - chmury a za nimi słońce. Skupiłem się więc na startach i lądowaniach, głównie dlatego, że w tle można było uchwycić górski krajobraz, a nie jak na większości pokazów niebo, ewentualnie budki z piwem i ludzi.
Jeśli chodzi o sprzęt to jak większość (do premiery Tamrona 150-600) Canoniarzy spotterów mam 100-400L. Tutaj zapięte było akurat na 5DII, ale czasami zapinam też 50D. Co do imprez to jest ich tak mało, że pewnie wszyscy "zainteresowani" spotykamy się i to nie razZamieszczone przez Bangi
![]()
Tutaj już @Bangi trochę nakierował. Jeśli chodzi o lotnisko w Silacu to najlepsza (ogólnodostępna) miejscówka to teren dla publiczności. Dobrze widać to co na niebie, a jak się dopchasz do barierki, albo masz dwa metry wzrostu to starty, lądowania i kołowania też złapiesz - wtedy masz komplet.Zamieszczone przez quasta
A żeby nie było, jak są pokazy to i muszą być flary
11.