Zastanawiam się nad zakupem cyfrowego kompaktu.Chcę żeby to był aparat kieszonkowy,małych wymiarów.W rankingach TIPA i EISA Sony DSC t9 zajmuje czołowe miejca.Nieżle wypada FinePix F10.Co myślicie o tych modelach, może jeszcze jakieś propozycje?
Wersja do druku
Zastanawiam się nad zakupem cyfrowego kompaktu.Chcę żeby to był aparat kieszonkowy,małych wymiarów.W rankingach TIPA i EISA Sony DSC t9 zajmuje czołowe miejca.Nieżle wypada FinePix F10.Co myślicie o tych modelach, może jeszcze jakieś propozycje?
zobacz na www.cyberfoto.pl
tam mozesz poczytac co nieco o tych aparatach!
http://rtfm.killfile.pl/#wybierzCytat:
Zamieszczone przez kgolebiowski
Dlaczego sadzisz ze na 'Forum użytkownikow apratow marki Canon' dostaniesz inna porade niz "kup Canona" ? ;)
Ponieważ jestem uzytkownikiem i sympatykiem Canona i zamierzam w niedalekiej przyszłości (lato) kupić 350 d.Potrzebuję drugiego aparatu takiej raczej zabawki do kieszeni.Z niecierpliwością czekam na propozycję zakupu aparatu Canona,niestety nigdzie w rankingach na czołowym miejscu nie znalazłem Canona.
No to kup sony, co za problem? Skoro juz wiesz co chcesz kupic to gdzie sa te watpliwosci?Cytat:
Zamieszczone przez kgolebiowski
Jesli chcesz konkretnej odpowiedzi to zadawaj konkretne pytania, inaczej nikt ci nie odpowie... Jesli kryterium wyboru aparatu jest ranking dziennikarzy ktorzy w wiekszosci takich wypadkow "maja wyrobione zdanie" to ja nie mam pytan.
Jestem amatorem i wolę oprzeć się na opinii ludzi którzy się znają na fotografii stąd też moje pytanie na forum.Wolę kupić Canona ale brak Canonów w rankingach chyba nie wynika z zawiści dziennikarzy.350 d w swojej klasie jest na pierwszym miejscu i dlatego też kupię go.
Wikeszosc z nas to amatorzy, tylko sa dwie grupy amatorow: ci ktorzy wiedza czego chca i ci ktorzy nie wiedza. Jesli sprecyzujesz swoje zainteresowania fotograficzne to moze sie okazac ze dla ciebie bedzie np najlepszy 5 w rankigach aparat, a pierwszy z rankingu bedzie np bezndziejny, dlatego poza bezgraniczna wiara w testy innych ludzi, warto tez miec swoje zdanie.
No to powiedzmy jestem takim amatorem który robi zdjęcia u cioci na imieninach przy kotlecie