Hej, w tej galerii zamierzam Wam prezentować zdjęcia to subiektywnej oceny i korekty błędów. Ponieważ dopiero zaczynam się w to bawić początki mogą być trudne, ale bez zbędnych wstępów:
1.2.3.4.5.6.7.8.9.
Wersja do druku
Hej, w tej galerii zamierzam Wam prezentować zdjęcia to subiektywnej oceny i korekty błędów. Ponieważ dopiero zaczynam się w to bawić początki mogą być trudne, ale bez zbędnych wstępów:
1.2.3.4.5.6.7.8.9.
gdzieś tam koło dzwonu jest wyryte w drewnie moje imię:mrgreen:
schodki najgorsze a mogły by być fajnie ujęte - w sensie jakości
cieszę się że sama rozpoznaję rodzinne miasto chociaż mieszkam 400 km dalej
a siostra je czy robi zdjęcie???
Z tymi schodami to był o tyle problem, że rodzina chińczyków mi się wkleiła na każde zdjęcie i musiałem już na kompi przekadrować :c. Więc wycinek wyszedl ze zdjęcia. A z zakonnicą trudno mi powiedzieć chyba po prostu tak rękę wyciągnęła xD. Ogólnie widziałem te napisy i pirwesza myśl : 'wandale : o' bo jest tam tego cała ściana xD, co fo tego dzwonu żałuję, że nie użyłem lampy bo się nie ładnie rozmazało zdjęcie, które wg. mnie mogło mieć duży potencjał .
wandale hmm bo widzisz moje nazwisko świetnie komponuje się z drewnem inaczej by go tam nie było:lol: a tak zostanie dla potomnych
Jak zobaczyłem jedynkę w kawałku to pomyślałem,że wstawiłeś takie miniaturki:D. Ogólnie nieźle, jeżeli chodzi o całość, uciekło ci kilka szczegółów, np. na szóstce masz ciekawego modela, lepiej wyglądałby solo no i ostrzejszy, ale to moja amatorska opinia. Podoba mi się twój kierunek, pozdrawiam;)
Heh, naprawdę dziękuję za te słowa, one są bardzo budujące tym bardziej, że dopiero zaczynam te zabawę i nie wiem jeszcze jaki kierunek obrać bym chciał :D. To z szóstką racja, wiem że wyglądało by lepiej i taki był zarys, żeby tak wyglądało, ale nie umiałem się przełamać, żeby tak podejść z aparatem i pyknąć mu zdjątko, więc wykorzystałem małą chwilę nieuwagi. Było też naprawdę ********e ujęcie z husarem, ale nie zrobiłem go dlatego, że nie potrafię jakoś stojąc praktycznie twarzą w twarz zrobić zdjęcia :c.
7
Piąty element ? :lol: .
Nienaturalna pozycja motocykla.
Hah, przecież nasz policja potrafi wszystko xD... A ogólnie zrobiłem pod kątem bo czytając o kadrowaniu była wzmianka, że ciekawsze zdjęcia są, gdy robi się je tak jakby linią idącą po skosie, podobno czyniąc je bardziej dynamicznie. A ogólnie wyglądało mi to zarąbiście w stylu amerykańskich filmów więc zostało pod kątem xD...
10.11.12.13.14.
Luz, nauczysz się...Pomijając aspekty techniczne (nie wytykam ci ,ale tego też będziesz się uczył), musisz nauczyć patrzyć się przez obiektyw, nie wstydzić się tego,że czasem trzeba przyklęknąć, położyć się z aparatem,aby zrobić dobre ujęcie. Czasem szum na zdjęciu nie przeszkadza, gdy kadr jest ciekawy.
Nie zrozum mnie źle, ale żadne z tych zdjęć nie zwróciło mojej uwagi. Takie wprawki.
1) Co jest tematem, jakoś nie wpadłem czy obrazy, czy drabina. Dla mnie cienie są fajne.
2) Niedoświetlone, choć temat z potencjałem
3) Przymknąć i pokazać całość w ostrości
4) Za ciasno
5) Panoramowanie leży
6) Z zasadzie plecy
7) zysk napisał
8) 9) Obraz w ruchu i foto z tyłu
10) Konie z rowerem - dysonans - dla mnie
11) Lampa na pierwszym planie
12) Ruch...
13) 14) Krzywe i ciemne
P.S. I tak 13 prawie najlepsze.
To takie moje amatorskie spostrzeżenia, sam się uczę i wielu rzeczy nie wiem, ale tych zdjęć nie zamieściłbym w galerii w takim stanie jakim są.
Niektóre można poprawić - wyprostować, rozjaśnić, przyciemnić, a najlepiej zrobić nowe :)