Odp: budżetowa lustrzanka
kup opcje pierwsza i ciesz sie robieniem zdjec
plastyk nie jest minusem
A może lepiej używany 50d...
Myślę, że 40D jest dobrym kierunkiem. Jest to moja pierwsza lustrzanka, na której nigdy się nie zwiodłem, więc polecam z doświadczenia. Stara, dobra konstrukcja. ISO 1600 spokojnie, z 3200 już trochę gorzej ale można jakoś doprowadzić do porządku, że nie będzie tragedii.
Ja bym się pokusił o 50D
Co prawda w tej cenie znalazłem tylko z kitem
canon 50D FULL ZESTAW CF 8GB + obiektyw + torba + (4360186686) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Canon 50D + 18-55 + 50 + OSPRZĘT - od kobiety! (4359975635) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Chyba na początek powinno zadowolić, lub samo body, dorwać okazyjnie, i szukać szkła.
Co do aukcji i kupnem poza miejscem zamieszkania...możesz skorzystać z pomocnej dłoni na tym forum kolegów
http://www.canon-board.info/coz-gdzi...-zakupy-64110/
50d sie kupi na pewno :p AF będzie zdecydowanie najlepszy :p szybki solidny pancerny aparat :D
ML jest i nawet filmy nagrywa :D
Też zamiast 40d proponuję 50d, który dla mnie ma zasadniczą przewagę - nie chodzi o wyświetlacz, tak powszechnie krytykowany w czterdziestce, ale o mikroregulację. Możliwość samodzielnego dopasowania szkła do puszki, w przypadku jakichś problemów, zaoszczędza kłopotów związanych z wysyłką do serwisu, czasu, pieniędzy :-)
Pozdrawiam.
Cytat:
Zamieszczone przez
elrond2000
interesuje mnie użyteczne iso1600-3200
Zapomnij o takim pojęciu w 40D, no chyba że umiesz dobrze odszumiać zdjęcia :)
Zależy od tego, co fotografujesz. Może być tak,że wystarczy ci 1100d i dwa, trzy dobre szkła. Niezłym amatorskim korpusem jest 500d, osobiście używam 400d, chociaż kilka braków, które posiada może ci przeszkadzać,ja się przyzwyczaiłem.
Cytat:
plastyk nie jest minusem
Zgadzam się , obudowa nie robi zdjęć