nieuwzgledniona gwarancja na migawke(1d) brak czesci !!! pomocy
witam
Dzisiaj dostarczylem swojego 1d Mark II na Zytnia i otrzymalem analize uszkodzenia:
uszkodzona migawka (24tys) brak mozliwosci zamowienia nowej i naprawy gwarancyjnej. Zaliczyl ktos podobna sytuacje? Ja wiem ze aparat leciwy ale gwarancja ma 200tys klepniec WTF?
a kupowalem wlasnie z nastawieniem na niski przebieg.
jezeli ktos mial podobna sytuacje prosze o porade.... no chyba ze rzeczywiscie Canon ma taka polityke i ....tyle
:/
Odp: nieuwzgledniona gwarancja na migawke(1d) brak czesci !!! pomocy
hej
a jesteś pewien że to pierwsza migawka?
coz moge powiedziec
kupiony z 2 reki. Osoba od ktorej kupilem ma go od nowosci. Serwisowany caly czas w warszawce. Glowy oczywiscie nie dam ale z rozmowy wyszlo ze zajmuje sie foto raczej zawodowo i dba o sprzet. Na moj nos facet normalny nie jakis tam cwaniaczek.
ale
w serwisie nie stwierdzono " druga migawka gon sie pan" tylko " migawka kwalifikuje sie do wymiany gwarancyjnej ale tego nie zrobimy bo nie ma juz w canonie czesci do tego modelu" ( gon sie pan ;)))
to mnie dziwi - szukam wiec odpowiedzi czy mam sie o co burzyc. Moze canon gdzies zapisal gwarancja 200tys lub 10 lat i ... gon sie pan. A jezeli nie to gdzie z problemem uderzyc.
Tragedia bo wykrwawilem sie na obiektyw ostatnio, sezon wyscigowy (motocykle) sie zbliza a ja jestem w ciemnej ...:(((
kilka dni temu odebrałem 1dmk2n z nową migawką (zapłaciłem niecały 1000pln) dziwne że do 1dmk2 nie ma już, chyba do 2 i do 2n jest ta sama migawka(chyba że się mylę)
A spytałeś w tym serwisie o co chodzi? Zadzwoniłeś do canon polska? Masz ksero pierwotnego dowodu zakupu i kartę gwarancyjną?
Jeśli w serwisie csi nic nie wskórasz spróbuj skontaktować się z serwisem w Berlinie albo poszukać serwisów nieoficjalnych w PL. Można też poszukać migawki na ebayu de/uk/usa.
proszę daj znać jak dowiesz się czegoś więcej
Musisz sprawdzić w innych autoryzowanych serwisach np. w Berlinie. Dowód zakupu nie jest do tego wcale potrzebny, bo w tym wypadku działa gwarancja specjalna producenta.
a gdzie Kolega wymieniał tą migawkę? tez w warszawce? Napisze tez do serwisu w Berlinie zobaczymy jak sprawa sie potoczy dalej.
Cytat:
Zamieszczone przez
swi3ty
a gdzie Kolega wymieniał tą migawkę? tez w warszawce? Napisze tez do serwisu w Berlinie zobaczymy jak sprawa sie potoczy dalej.
Warszawa ul. Żytnia