[Ruda z aparatem] Koncertowy 2013
Hej!
Fotografia zawsze wywierała u mnie wiele emocji - głównie fotografia koncertowa. Na początku roku postanowiłam kupić w końcu lustrzankę, żeby móc powalczyć z koncertówkami w bardziej "profesjonalny" sposób. Fundusze jednak nie pozwalają mi na zakup droższego sprzętu, więc usiłuję wyciskać z mojego 1100D co tylko mogę. Udaje mi się zdobyć akredytacje foto na koncerty, więc mam sporo okazji do nauki w czasem bardzo ekstremalnych warunkach ;)
Marika na CLMF 2013:
Mela Koteluk na CLMF 2013:
Franz Ferdinand na CLMF 2013:
Florence and The Machine na CLMF 2013:
Biffy Clyro na CLMF 2013:
Trochę się rozpędziłam 8-)
Wdzięczna będę za wszelkie opinie :)
Odp: [Ruda z aparatem] Koncertowy 2013
Są to dokładnie takie zdjęcia jakie powinny powstawać podczas koncertów. Zwłaszcza jeśli pominąć 1-3. Od 4 w dół duże brawa.
Dzięki piękne :D
Staram się jak tylko mogę :) Mam kilka (póki co niedoścignionych) wzorów w PL jeżeli chodzi o fotografię koncertową i staram się próbować uchwycić na zdjęciach to, co widzę u nich :P
Ale bardzo miło czytać mi takie opinie :)
potwierdza się stara prawda: "nie sprzęt"...
jest b. ok, tak trzymać
Cytat:
Zamieszczone przez
PMP
Zwłaszcza jeśli pominąć 1-3. Od 4 w dół duże brawa.
a to jeszcze podpytam - dlaczego "zwłaszcza jeśli pominąć 1-3", bez spiny, tak po prostu chciałabym wiedzieć :)
Cytat:
Zamieszczone przez
igor58
potwierdza się stara prawda: "nie sprzęt"...
jest b. ok, tak trzymać
Dzięki :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Ruda z aparatem
a to jeszcze podpytam - dlaczego "zwłaszcza jeśli pominąć 1-3", bez spiny, tak po prostu chciałabym wiedzieć :)
Nie... no spokojnie. Zdjęcia w mojej ocenie są również dobre. Piszę to jako również fotografujący koncerty ;)
Myślę, że przedmówcy mieli na myślę, że na tle pozostałych ujęć nie są aż tak dynamiczne :) Dlaczego? Przecież jeszcze nie było ciemno i oświetlenie sceniczne nie było dominujące.
Cytat:
Zamieszczone przez
Ruda z aparatem
a to jeszcze podpytam - dlaczego "zwłaszcza jeśli pominąć 1-3", bez spiny, tak po prostu chciałabym wiedzieć
Tak bez spiny, to zdjęcia od 4 w dół po prostu bardziej mi się podobają ;)
aaa ok ;)
to kilka zdjęć Much - bo widziałam, że @michael_key też ma ich ustrzelonych :D
1.
2.
3.
4.
5.
A to jest zdjęcie zrobione kompaktem jeszcze w czasach kiedy lustrzanka była w sferze marzeń, jednak mam do tej foty spory sentyment :)
mnie najbardziej podoba sie 6 zdjecie (numeruj to bedzie latwiej sie odniesc). poza tym cztery ostatnie z pierwszej serii maja najfajniejszy klimat jak dla mnie. dobrze oddana atmosfera koncertu - nie ma watpliwosci, ze to nie sa zdjecia z proby :)
podejzewam, ze pierwsze trzy zostaly wytkniete bo jest tam najmniej emocji (na swoim facebooku masz ta pierwsza wokalistke w duzo bardziej "czadowym" ujeciu).
z much najfajniejsza jest wg mnie 4 i to z kompaktu.
generalnie nie zawsze jest ostro (gdy ujecie jest dynamiczne/dramatyczne to mnie to nie boli) i niefajnie reka zaslana twarz wokaliscie na peirwszym z much. to wlasnie poprawilbym.
Cytat:
Zamieszczone przez
denree
mnie najbardziej podoba sie 6 zdjecie (numeruj to bedzie latwiej sie odniesc). poza tym cztery ostatnie z pierwszej serii maja najfajniejszy klimat jak dla mnie. dobrze oddana atmosfera koncertu - nie ma watpliwosci, ze to nie sa zdjecia z proby :)
Dzięki bardzo :D
Ok, zacznę numerować ;) Faktycznie, będzie łatwiej :D
Cytat:
Zamieszczone przez
denree
generalnie nie zawsze jest ostro (gdy ujecie jest dynamiczne/dramatyczne to mnie to nie boli) i niefajnie reka zaslana twarz wokaliscie na peirwszym z much. to wlasnie poprawilbym.
oooo i o to chodzi - każda uwaga się liczy :D
Ale już zdążyłam zauważyć, że szczególnie jak światła wariują, to aparat ma problem z ostrzeniem... I nie zawsze trafia... Ale jakoś da się z nich coś wyciągnąć ;)
Dzięki za opinię :D
Już niedługo Editors :D Dwa dni :D