Małe przekłamania na aukcjach
Witam,
proszę poraktować to bardzo luźno, poprostu szukałem ostatnio canona 50mm 1.4, i natknąłem sie na aukcję Canon EF 50mm f/1.4 USM + Camgloss Dust Brush (3405329976) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. w przykładowych zdjęciach to ostatnie z lusterkiem przykuło moją uwagę... gdzieś już je widziałem... mam! tutaj na forum :) http://www.canon-board.info/pozostal...28/index2.html użytkownik vitex, zdjęcie zrobione Heliosem 85 1.5
ot takie małe spostrzeżenie, dziękuje dobranoc ;)
Odp: Małe przekłamania na aukcjach
Standard. Często to się zdarza. Jakiś czas temu też trafiłem na aukcję gdzie rzekomo były sample z 5D a w rzeczywistości były z 5DmkII
Cytat:
Wszystko o BOKEH! TYLKO ZDJĘCIA BEZ KOMENTARZY! MAX 1024PX/300KB użytkownik vitex
małe przekłamanie.:) winno być użytkownik " Vitez ".
Dla mnie to nie małe przekłamanie, bo wzbudziło by u mnie niepokój, że coś jest nie tak z taką aukcją.
to jest jawna kradzież zdjęcia w celu uzyskania korzyści majątkowych, ma miejscu autora zdjęcia zarchiwizowałbym tę aukcję, powiadomił allegro i zaproponował sklepowi 'ugodę' wystawiając fakturę, dla mnie to jawne oszustwo zarówno potencjalnego nabywcę szkła jak i autora zdjęcia...
Tą sprawą powinna zająć się specjalna komisja śledcza pod przewodnictwem detektywa Rutkowskiego :roll:
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
to jest jawna kradzież zdjęcia w celu uzyskania korzyści majątkowych, ma miejscu autora zdjęcia zarchiwizowałbym tę aukcję, powiadomił allegro i zaproponował sklepowi 'ugodę' wystawiając fakturę, dla mnie to jawne oszustwo zarówno potencjalnego nabywcę szkła jak i autora zdjęcia...
Takoż zrobiłem. Jak Sprzedający nic nie odpisze to wypuszczę pitbulla (znaczy prawnika) :> .
Chyba trzeba zrobić zrzut z monitora i potwierdzić notarialnie. Mnie to się już nie chce za tym ganiać. Nie mniej sklep obiektyw Canon i zdjęcie z Heliosa to może być niezła jazda.
nie myślałem że aż takie zainteresowanie tym tematem wywołam. Po cichu myślałem że to może użytkownik Vitez sprzedaje te rzeczy.
Użytkownik Vitez ma swoje konto vitez na Allegro :) , a poza tym 50 1.4 nie sprzedaję :P
Btw moje zdjęcie usunął, bez przeprosin bo "znalazł na googlu i nie jest podpisane to można".
Cóż... zasugerowałem by doczytał ustawę, bo wbrew jego wyobrażeniom - nie można. Ścigać sądownie raczej mi się nie chce.