Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Małe przekłamania na aukcjach

Domyślnie Małe przekłamania na aukcjach

Witam,

proszę poraktować to bardzo luźno, poprostu szukałem ostatnio canona 50mm 1.4, i natknąłem sie na aukcję Canon EF 50mm f/1.4 USM + Camgloss Dust Brush (3405329976) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. w przykładowych zdjęciach to ostatnie z lusterkiem przykuło moją uwagę... gdzieś już je widziałem... mam! tutaj na forum http://www.canon-board.info/pozostal...28/index2.html użytkownik vitex, zdjęcie zrobione Heliosem 85 1.5

ot takie małe spostrzeżenie, dziękuje dobranoc

Dopiero zaczyna Awatar Norberto
    Miasto
    Parczew

Domyślnie Odp: Małe przekłamania na aukcjach

Standard. Często to się zdarza. Jakiś czas temu też trafiłem na aukcję gdzie rzekomo były sample z 5D a w rzeczywistości były z 5DmkII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Wszystko o BOKEH! TYLKO ZDJĘCIA BEZ KOMENTARZY! MAX 1024PX/300KB użytkownik vitex
    małe przekłamanie. winno być użytkownik " Vitez ".
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 24-07-2013 o 14:03

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Dla mnie to nie małe przekłamanie, bo wzbudziło by u mnie niepokój, że coś jest nie tak z taką aukcją.

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

to jest jawna kradzież zdjęcia w celu uzyskania korzyści majątkowych, ma miejscu autora zdjęcia zarchiwizowałbym tę aukcję, powiadomił allegro i zaproponował sklepowi 'ugodę' wystawiając fakturę, dla mnie to jawne oszustwo zarówno potencjalnego nabywcę szkła jak i autora zdjęcia...
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Tą sprawą powinna zająć się specjalna komisja śledcza pod przewodnictwem detektywa Rutkowskiego
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    to jest jawna kradzież zdjęcia w celu uzyskania korzyści majątkowych, ma miejscu autora zdjęcia zarchiwizowałbym tę aukcję, powiadomił allegro i zaproponował sklepowi 'ugodę' wystawiając fakturę, dla mnie to jawne oszustwo zarówno potencjalnego nabywcę szkła jak i autora zdjęcia...
    Takoż zrobiłem. Jak Sprzedający nic nie odpisze to wypuszczę pitbulla (znaczy prawnika) :> .

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Chyba trzeba zrobić zrzut z monitora i potwierdzić notarialnie. Mnie to się już nie chce za tym ganiać. Nie mniej sklep obiektyw Canon i zdjęcie z Heliosa to może być niezła jazda.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

nie myślałem że aż takie zainteresowanie tym tematem wywołam. Po cichu myślałem że to może użytkownik Vitez sprzedaje te rzeczy.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Użytkownik Vitez ma swoje konto vitez na Allegro , a poza tym 50 1.4 nie sprzedaję :P

Btw moje zdjęcie usunął, bez przeprosin bo "znalazł na googlu i nie jest podpisane to można".
    Cóż... zasugerowałem by doczytał ustawę, bo wbrew jego wyobrażeniom - nie można. Ścigać sądownie raczej mi się nie chce.
    Ostatnio edytowane przez Vitez ; 25-07-2013 o 11:24

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów