Odp: Fotograf w przedszkolu
Od 8 do 10 zeta za odbitkę - tak krzyczą lokalni rzemieślnicy reszta klapnięć ad acta. Ale duże miasto ceny wyższe. Była też fotografka tzw. wzięta, przyjechała z daleka z hybrydą Panasonica zdjęcia wyszły tragicznie ale skasowała 10 zeta za CD z JPG ami.
W moim przedszkolu tak to wygląda.
Na marginesie ponad 50% rodziców nie wyraża zgody na fotografię swych dzieci, duże miasto to i zwyczaje jakieś nowobogackie czy arystokratyczne.
Tapnięte z tapka
Cytat:
Zamieszczone przez
benicjusz
(...)Na marginesie ponad 50% rodziców nie wyraża zgody na fotografię swych dzieci, duże miasto to i zwyczaje jakieś nowobogackie czy arystokratyczne (...)
A co niby w tym złego??? Też sobie nie życzę by obcy człowiek focił moje dziecko, szczególnie jak mnie o to nie zapyta wcześniej...
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
A co niby w tym złego??? Też sobie nie życzę by obcy człowiek focił moje dziecko, szczególnie jak mnie o to nie zapyta wcześniej...
Focić może ile mu się podoba, nie może tego potem nigdzie udostępniać ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
benicjusz
Na marginesie ponad 50% rodziców nie wyraża zgody na fotografię swych dzieci, duże miasto to i zwyczaje jakieś nowobogackie czy arystokratyczne.
Tapnięte z tapka
Akurat z tym nie ma problemu. Ponieważ, żę tak powiem ja się tam nie pchałem, to przedszkole przyszło do mnie, więc domyślam się ze zgoda rodziców jest.
Reasumując każdemu dzieciakowi osobne zdjęcie i potem za odbitke 8-10 zł + ew, zdjęcie grupowe ?
Mnie też poprosiło przedszkole (dyr.). Dla mnie w żaden sposób nie oznacza to, że rodzice zgadzają się na publikację wizerunku dzieci. Jestem na etapie załatwiania pozwoleń, wkrótce zobaczę jakie będą statystyki.
Widzę to tak, że np. na publikację grupowych szanse są nikłe, bo wystarczy jedno "weto".
Cytat:
Zamieszczone przez
Czacha
Focić może ile mu się podoba
no chyba jednak, tak nie do końca może... (chyba że dzieciak jest osoba powszechnie znaną=publiczną):mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
no chyba jednak, tak nie do końca może... (chyba że dzieciak jest osoba powszechnie znaną=publiczną):mrgreen:
Dziecko jest w przedszkolu, czyli w miejscu publicznym - może je focić o ile dyrekcja na to zezwala.
Cytat:
Zamieszczone przez
Czacha
Dziecko jest w przedszkolu, czyli w miejscu publicznym
Może tam wchodzić kto chce, bez ograniczeń? Raczej nie więc nie za bardzo publiczne.