Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 50

Wątek: Fotograf w przedszkolu

Mieszany widok

Domyślnie Fotograf w przedszkolu

Witam,

parę dni temu dostałem propozycję porobienia dzieciakom zdjęć w jednym z miejscowych przedszkoli. Przy czym nigdy nie pracowałem z dziećmi w tym wieku, tym bardziej nie zajmowałem się fotografią objazdową (przedszkola, szkoły itd) i tu rodzi się pytanie do osób, które w tym siedzą . Ponieważ nie chce windować cen, a także robić złej roboty na rynku i sztucznie ich zaniżać. Jak wyceniacie taką pracę ?

Pozdrawiam
    Paweł

Uzależniony Awatar Zbyszko666
    Miasto
    Śl.

Domyślnie Odp: Fotograf w przedszkolu

5zł za foto :d hehe

Bywalec Awatar benicjusz
    Miasto
    Warsaw DC

Od 8 do 10 zeta za odbitkę - tak krzyczą lokalni rzemieślnicy reszta klapnięć ad acta. Ale duże miasto ceny wyższe. Była też fotografka tzw. wzięta, przyjechała z daleka z hybrydą Panasonica zdjęcia wyszły tragicznie ale skasowała 10 zeta za CD z JPG ami.
    W moim przedszkolu tak to wygląda.

Na marginesie ponad 50% rodziców nie wyraża zgody na fotografię swych dzieci, duże miasto to i zwyczaje jakieś nowobogackie czy arystokratyczne.

Tapnięte z tapka
    |CANON FF|

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez benicjusz Zobacz posta
    (...)Na marginesie ponad 50% rodziców nie wyraża zgody na fotografię swych dzieci, duże miasto to i zwyczaje jakieś nowobogackie czy arystokratyczne (...)
    A co niby w tym złego??? Też sobie nie życzę by obcy człowiek focił moje dziecko, szczególnie jak mnie o to nie zapyta wcześniej...

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    A co niby w tym złego??? Też sobie nie życzę by obcy człowiek focił moje dziecko, szczególnie jak mnie o to nie zapyta wcześniej...
    Focić może ile mu się podoba, nie może tego potem nigdzie udostępniać

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Focić może ile mu się podoba
    no chyba jednak, tak nie do końca może... (chyba że dzieciak jest osoba powszechnie znaną=publiczną)
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    no chyba jednak, tak nie do końca może... (chyba że dzieciak jest osoba powszechnie znaną=publiczną)
    Dziecko jest w przedszkolu, czyli w miejscu publicznym - może je focić o ile dyrekcja na to zezwala.

Bywalec Awatar benicjusz
    Miasto
    Warsaw DC

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    W tym, że musisz jakoś oznaczyć dziecko aby go przypadkiem nie ująć w kadrze. A pytanie pada zawsze przed nie post... sam mimo, iż nie mam z tym problemu niezgodzilbym się po fakcie.

Tapnięte z tapka
    |CANON FF|

Cytat Zamieszczone przez benicjusz Zobacz posta
    Na marginesie ponad 50% rodziców nie wyraża zgody na fotografię swych dzieci, duże miasto to i zwyczaje jakieś nowobogackie czy arystokratyczne.

Tapnięte z tapka

Akurat z tym nie ma problemu. Ponieważ, żę tak powiem ja się tam nie pchałem, to przedszkole przyszło do mnie, więc domyślam się ze zgoda rodziców jest.
    Reasumując każdemu dzieciakowi osobne zdjęcie i potem za odbitke 8-10 zł + ew, zdjęcie grupowe ?

Bywalec Awatar benicjusz
    Miasto
    Warsaw DC

Cytat Zamieszczone przez Żwirek Zobacz posta
    Akurat z tym nie ma problemu. Ponieważ, żę tak powiem ja się tam nie pchałem, to przedszkole przyszło do mnie, więc domyślam się ze zgoda rodziców jest.
    Reasumując każdemu dzieciakowi osobne zdjęcie i potem za odbitke 8-10 zł + ew, zdjęcie grupowe ?
    Podałem ceny warszawskie, musisz dopasować je do lokalnego rynku i zasobności płacących.

Co do zgody rodziców u nas w przedszkolu jak w i poprzednim, zawsze jest informacja kto, kiedy i za ile...
    Jak pasuje OK, nie to nie niema problemu.

Potem pada pytanie o ew. udostepnienie wizerunku w portfolio lub galerii fotografa - zawsze droga pisemną, okraszone odpowiednim rabatem.

Pisze to jako rodzic, a nie jako fotograf.

Tapnięte z tapka
    Ostatnio edytowane przez benicjusz ; 19-04-2013 o 07:02
    |CANON FF|

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów