Dziś rano po uruchomieniu kompa i połączeniu z netem , norton z częstotliwością 1x/s pokazuje próbę włamania .Też tak macie ?
Wczaraj nie miałem ataków :-)
Wersja do druku
Dziś rano po uruchomieniu kompa i połączeniu z netem , norton z częstotliwością 1x/s pokazuje próbę włamania .Też tak macie ?
Wczaraj nie miałem ataków :-)
U mnie milczy jak zaklęty, być może jeszcze śpi. ;-)
Norton to zlo ;) On sam dla siebie jest zagrozeniem :mrgreen:
potwierdzamCytat:
Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
"Probe wlamania"? Konkretnie, polaczenia, skad, na jaki port itp. Moze kolejny Windowsowy worm - dzien jak co dzien :)
Zgadzam sie z przedmowca... moze czas go zmienic na cos bardziej przyjaznego srodowisku ?Cytat:
Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
Po prostu norton zglupial. Normalnie do kazdego komputera w sieci dociera w ciagu minuty kilkaset polaczen. To normalne, naturalne zachowanie. Routery, przelaczniki, wtorniki itp itd. To wszystko powoduje ruch w sieci. Wiekszosc softwarowych ognimórków nie alarmuja tego typu polaczen. Najwyrazniej Twoj norton albo zgubil jakies ustawienia albo sam cos "poprawiles" :).Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz1972
No chyba ze te wszystkie alarmy masz z jednego IP. No to wtedy mozna sie poprzygladac.
Norton wykrył kilkanaście ataków każde z innego IP ( ale opis ataku ten sam ).
Nie stać mnie na inny program antywirusowy , miałem darmowe ale te nic nie wykrywały ( wykrywały tylko jak trojan się już zainstalował ).
Obecnie norton nic nie sygnalizuje :-)
Nie marudźcie Norton jest całkiem dobry a że czasem mu się zdarza poszaleć, no coż.
Co kto lubi ;) Dla mnie np Norton Internet Security to taki lekki przerost formy nad trescia. Wielki pakiet typu fajerlolus-debilus-jednoklikus ;) przymulajacy kompa z mnostwem zbajerzonych wodotryskow 8)Cytat:
Zamieszczone przez Mac