Dziś rano po uruchomieniu kompa i połączeniu z netem , norton z częstotliwością 1x/s pokazuje próbę włamania .Też tak macie ?
Wczaraj nie miałem ataków :-)
Dziś rano po uruchomieniu kompa i połączeniu z netem , norton z częstotliwością 1x/s pokazuje próbę włamania .Też tak macie ?
Wczaraj nie miałem ataków :-)
U mnie milczy jak zaklęty, być może jeszcze śpi. ;-)
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
Norton to zloOn sam dla siebie jest zagrozeniem
![]()
potwierdzamZamieszczone przez [DoMiNiQuE]
Zgadzam sie z przedmowca... moze czas go zmienic na cos bardziej przyjaznego srodowisku ?Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
"Probe wlamania"? Konkretnie, polaczenia, skad, na jaki port itp. Moze kolejny Windowsowy worm - dzien jak co dzien![]()
ja mam czasami z Outposta [attack detection, short fragments, i nr IP] zazwyczaj jak eMule rozruszam, raz miałem coś poważniejszego, bo wywalił mi komunikat [port scanned]Zamieszczone przez muflon
20Dset
maj łeb...
Po prostu norton zglupial. Normalnie do kazdego komputera w sieci dociera w ciagu minuty kilkaset polaczen. To normalne, naturalne zachowanie. Routery, przelaczniki, wtorniki itp itd. To wszystko powoduje ruch w sieci. Wiekszosc softwarowych ognimórków nie alarmuja tego typu polaczen. Najwyrazniej Twoj norton albo zgubil jakies ustawienia albo sam cos "poprawiles"Zamieszczone przez Tomasz1972
.
No chyba ze te wszystkie alarmy masz z jednego IP. No to wtedy mozna sie poprzygladac.
Norton wykrył kilkanaście ataków każde z innego IP ( ale opis ataku ten sam ).
Nie stać mnie na inny program antywirusowy , miałem darmowe ale te nic nie wykrywały ( wykrywały tylko jak trojan się już zainstalował ).
Obecnie norton nic nie sygnalizuje :-)
Nie marudźcie Norton jest całkiem dobry a że czasem mu się zdarza poszaleć, no coż.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.