[FotooMN] Zdjęcia różnymi technikami, z różnych miejsc, w różnych stylach.
Witajcie; )
Chciałem się pochwalić kilkoma moimi fotopstrykami z wykorzystaniem techniki zwanej freelensingiem ; )))
Na początek 5 zdjęć. I czekam na komentarze - zarówno te pochlebne jak i te konstruktywnie krytyczne (a może i przede wszystkim).
Pierwsze trzy zdjęcia to kadry prosto z Wrocławia, teraz dwa będą z mojego rodzinnego Świnoujścia.; )
Odp: [FotooMN] Zdjęcia różnymi technikami, z różnych miejsc, w różnych stylach.
Jak dla mnie to udanie połączyłeś freelensing ze streetem :)
U mnie na każdym zdjęciu główny motyw trochę nieostro, ale sam wiem,że łatwe to nie jest : /
Ostatnie zdjęcie moim faworytem:)
To połączenie wynika chyba z tego, że bardzo lubię i dosyć dużo robię właśnie zdjęć 'streetowych' ; D Myślę, że następne zdjęcia jakie dodam będzie to właśnie street. ; )
A freelensing jest... bardzo trudny : / Trzeba się duuużo namęczyć, ale efekty rekompensują tą mękę, czyż nie? ; ))
Moim zdaniem 3 i 5 to najlepsze zdjęcia.
a mnie się nic nie podoba :(
Nie musi się podobać - przecież to kwestia indywidualna ; )
Czas teraz na dwie maziaje:
(zapomniałem poprzednie zdjęcia ponumerować więc powiedzmy, że tam było od 1-5)
6.
7.
I znowu czekam na komentarze :)
Czasem się tak nad różnymi rzeczami zastanawiam i... pomyślałem sobie o tym jak wyglądałby świat gdybyśmy na jednej ‘klatce’ rejestrowali obraz przez dokładnie jedną sekundę ? Idziecie ulicą, stoicie na skrzyżowaniu, przystanku, w sklepie, w szkole, na uczelni, gdziekolwiek. Po prostu patrzycie przez jedną sekundę na to co się dzieje wokół i wszystko to nakładacie chwila po chwili jako jeden obraz. Wiem, że nie będzie to czarno białe, z takim kontrastem, itd. Może nie każdemu się podobają te zdjęcia, ale nie muszą. Wymyśliłem sobie więc projekt „One second” i na pewno będzie on kontynuowany, bo po prostu mi się to podoba. Poza tym pokazuje on coś jeszcze – nie trzeba wcale jakiegoś super obiektywu za kilka tysięcy złotych. Z tych piętnastu wrzuconych zdjęć tylko dwa były robione obiektywem ‘dobrym’ (cokolwiek to znaczy) reszta zrobiona szkłem za 30zł z mocowaniem na gwint M42 kupionym na allegro do freelensingu. Można? Można.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
I dalej czekam na komentarze ; )
6,7 i 14 bardzo mi przypadły do gustu : D Koncepcja fajna. Tylko nie łatwo będzie trafić w gust większości odbiorców ; )
Zdjęcia z ostatnie posta, nie wiedzieć czemu, kojarzą mi się z prześwietleniami RTG ;-). Ale ogólnie to co pokazujesz jest czymś nietypowym, zawsze to jakaś ciekawa koncepcja. Osobiście nie bardzo przypada mi do gustu, ale muszę przyznać że oko się jednak na tym zatrzymuje :-). Nie jest obojętne, a to już chyba dużo... Miałem kiedyś zamiar zrobić coś podobnego, ale moje wrodzone lenistwo zwyciężyło ;-)