Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: [FotooMN] Zdjęcia różnymi technikami, z różnych miejsc, w różnych stylach.

FotooMN
    Guest

Domyślnie [FotooMN] Zdjęcia różnymi technikami, z różnych miejsc, w różnych stylach.

Witajcie; )

Chciałem się pochwalić kilkoma moimi fotopstrykami z wykorzystaniem techniki zwanej freelensingiem ; )))
    Na początek 5 zdjęć. I czekam na komentarze - zarówno te pochlebne jak i te konstruktywnie krytyczne (a może i przede wszystkim).

Pierwsze trzy zdjęcia to kadry prosto z Wrocławia, teraz dwa będą z mojego rodzinnego Świnoujścia.; )

Początki nałogu Awatar olek.tbg
    Miasto
    Tarnobrzeg

Domyślnie Odp: [FotooMN] Zdjęcia różnymi technikami, z różnych miejsc, w różnych stylach.

Jak dla mnie to udanie połączyłeś freelensing ze streetem
    U mnie na każdym zdjęciu główny motyw trochę nieostro, ale sam wiem,że łatwe to nie jest : /
    Ostatnie zdjęcie moim faworytem

FotooMN
    Guest

Domyślnie Odp: [FotooMN] Zdjęcia różnymi technikami, z różnych miejsc, w różnych stylach.

To połączenie wynika chyba z tego, że bardzo lubię i dosyć dużo robię właśnie zdjęć 'streetowych' ; D Myślę, że następne zdjęcia jakie dodam będzie to właśnie street. ; )

A freelensing jest... bardzo trudny : / Trzeba się duuużo namęczyć, ale efekty rekompensują tą mękę, czyż nie? ; ))

DaKcTs
    Guest

Moim zdaniem 3 i 5 to najlepsze zdjęcia.

Bywalec Awatar Hom_er
    Miasto
    Kraków

a mnie się nic nie podoba
    Fiu fiu

FotooMN
    Guest

Nie musi się podobać - przecież to kwestia indywidualna ; )

FotooMN
    Guest

Czas teraz na dwie maziaje:

(zapomniałem poprzednie zdjęcia ponumerować więc powiedzmy, że tam było od 1-5)

6.

7.

I znowu czekam na komentarze

FotooMN
    Guest

Czasem się tak nad różnymi rzeczami zastanawiam i... pomyślałem sobie o tym jak wyglądałby świat gdybyśmy na jednej ‘klatce’ rejestrowali obraz przez dokładnie jedną sekundę ? Idziecie ulicą, stoicie na skrzyżowaniu, przystanku, w sklepie, w szkole, na uczelni, gdziekolwiek. Po prostu patrzycie przez jedną sekundę na to co się dzieje wokół i wszystko to nakładacie chwila po chwili jako jeden obraz. Wiem, że nie będzie to czarno białe, z takim kontrastem, itd. Może nie każdemu się podobają te zdjęcia, ale nie muszą. Wymyśliłem sobie więc projekt „One second” i na pewno będzie on kontynuowany, bo po prostu mi się to podoba. Poza tym pokazuje on coś jeszcze – nie trzeba wcale jakiegoś super obiektywu za kilka tysięcy złotych. Z tych piętnastu wrzuconych zdjęć tylko dwa były robione obiektywem ‘dobrym’ (cokolwiek to znaczy) reszta zrobiona szkłem za 30zł z mocowaniem na gwint M42 kupionym na allegro do freelensingu. Można? Można.

1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.
    11.
    12.
    13.
    14.
    15.
    I dalej czekam na komentarze ; )
    Ostatnio edytowane przez FotooMN ; 24-04-2013 o 21:48

Dopiero zaczyna

6,7 i 14 bardzo mi przypadły do gustu : D Koncepcja fajna. Tylko nie łatwo będzie trafić w gust większości odbiorców ; )

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Zdjęcia z ostatnie posta, nie wiedzieć czemu, kojarzą mi się z prześwietleniami RTG ;-). Ale ogólnie to co pokazujesz jest czymś nietypowym, zawsze to jakaś ciekawa koncepcja. Osobiście nie bardzo przypada mi do gustu, ale muszę przyznać że oko się jednak na tym zatrzymuje :-). Nie jest obojętne, a to już chyba dużo... Miałem kiedyś zamiar zrobić coś podobnego, ale moje wrodzone lenistwo zwyciężyło ;-)
    Ostatnio edytowane przez dzidofon ; 25-04-2013 o 09:54
    300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów