Witam
Czy ktoś ma doświadczenie z wyjęciem/wymianą matówki w 350D i mógłby się tym doświadczeniem podzielić? Chciałbym ją sobie poprawić, ale nie wiem za co się zabrać :)
Z góry dziękuję za odpowiedź
Wersja do druku
Witam
Czy ktoś ma doświadczenie z wyjęciem/wymianą matówki w 350D i mógłby się tym doświadczeniem podzielić? Chciałbym ją sobie poprawić, ale nie wiem za co się zabrać :)
Z góry dziękuję za odpowiedź
Bylo, poszukaj.Cytat:
Zamieszczone przez tomurbanowicz
Zarowno tutaj jak i na pl.rec.foto.cyfrowa
Nic prostszego :) Tutaj (PDF) masz to ladnie zobrazowane.
Dla ulatwienia dodam, ze wystarczy pociagnac w glab aparatu ten dynks zaznaczony strzalka :)
P.S
Nie zapomnij, ktora strona byla wlozona ...ja mialem z tym problemy (generalnie do teraz nie wiem czy ja dobrze wlozylem :mrgreen: )
Wielkie dzięki :)
A nie wie ktoś, czy można gdzieś kupić samą matówkę? Bo przy próbie czyszczenia zrobiłem małą rysę ( na szczęście nie przeszkadza), ale do późniejszej odsprzedaży chciałem to naprawić.
Matowke kupisz u milych panow na zytniej ;) albo tutaj (matowka z rastrem)Cytat:
Zamieszczone przez feder
Ciekaw jestem ile u tych miłych panów kosztuje matówka do 350D. Ktoś może wie?
Ano właśnie...Cytat:
Zamieszczone przez Parteq
Pozdrawiam
Wyjąłem, przeczyściłem matówkę, ale...
Być może źle rozumuję, ale czy diodki autofocusa (czerwone punkciki) nie powinny znajdować się za matówką? Nie mogłem ich odszukać, a mam z nimi problem - jakby przesunęły się w ten sposób, że słabo je widać i są jakby rozmazane - nie są to jasne, mocne punkciki jak dawniej - być może przesunęły się podczas czyszczenia, ale przecież nigdy wcześniej nie wyjmowałem matówki, więc jak się mogły przesunąć?
Ma ktoś może doświadczenie w tym temacie?
Z góry dziękuję.
U mnie po przeczyszczeniu matowki jest podobnie. Podswietlanie punktow AF jest rozmyte ...generalnie nie przeszkadza mi to a przynajmniej matowka jest czysta :)Cytat:
Zamieszczone przez tomurbanowicz