Witam
Czy ktoś ma doświadczenie z wyjęciem/wymianą matówki w 350D i mógłby się tym doświadczeniem podzielić? Chciałbym ją sobie poprawić, ale nie wiem za co się zabrać
Z góry dziękuję za odpowiedź
Witam
Czy ktoś ma doświadczenie z wyjęciem/wymianą matówki w 350D i mógłby się tym doświadczeniem podzielić? Chciałbym ją sobie poprawić, ale nie wiem za co się zabrać
Z góry dziękuję za odpowiedź
Bylo, poszukaj.Zamieszczone przez tomurbanowicz
Zarowno tutaj jak i na pl.rec.foto.cyfrowa
Pozdrawiam
Riccardo
--
Fuji & Ricoh
Nic prostszegoTutaj (PDF) masz to ladnie zobrazowane.
Dla ulatwienia dodam, ze wystarczy pociagnac w glab aparatu ten dynks zaznaczony strzalka![]()
P.S
Nie zapomnij, ktora strona byla wlozona ...ja mialem z tym problemy (generalnie do teraz nie wiem czy ja dobrze wlozylem)
Wielkie dzięki![]()
A nie wie ktoś, czy można gdzieś kupić samą matówkę? Bo przy próbie czyszczenia zrobiłem małą rysę ( na szczęście nie przeszkadza), ale do późniejszej odsprzedaży chciałem to naprawić.
Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...
Matowke kupisz u milych panow na zytniejZamieszczone przez feder
albo tutaj (matowka z rastrem)
Ciekaw jestem ile u tych miłych panów kosztuje matówka do 350D. Ktoś może wie?
Ano właśnie...Zamieszczone przez Parteq
Pozdrawiam
Wyjąłem, przeczyściłem matówkę, ale...
Być może źle rozumuję, ale czy diodki autofocusa (czerwone punkciki) nie powinny znajdować się za matówką? Nie mogłem ich odszukać, a mam z nimi problem - jakby przesunęły się w ten sposób, że słabo je widać i są jakby rozmazane - nie są to jasne, mocne punkciki jak dawniej - być może przesunęły się podczas czyszczenia, ale przecież nigdy wcześniej nie wyjmowałem matówki, więc jak się mogły przesunąć?
Ma ktoś może doświadczenie w tym temacie?
Z góry dziękuję.
Ostatnio edytowane przez Tomasz Urbanowicz ; 12-02-2006 o 15:13
U mnie po przeczyszczeniu matowki jest podobnie. Podswietlanie punktow AF jest rozmyte ...generalnie nie przeszkadza mi to a przynajmniej matowka jest czystaZamieszczone przez tomurbanowicz
![]()