1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.15.
Wersja do druku
1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.15.
Mimo wszelkich technicznych aspektów niedoskonałośści zdjęć (nieostrości, niedoświetlenia, itp.), jako seria IMHO oddaje klimat...
Z reguły nie komentuję zdjęć które mi się nie podobają.
Ale tym razem chciałem się odnieść do wypowiedzi kolegi Bangi
Uważam - że nie tędy droga. Taki sposób robienia zdjęć jest błędny.
Zdjęcia są : nieostre, poruszone, źle kadrowane a niektóre z nich są nieestetyczne.
I nic tu nie pomoże klimat, którego notabene nie widzę.
No cóż, ostatnio miałem zaszczyt odwiedzić wystawę prac fotograficznych.
Jedno mogę stwierdzić - większość prac tam prezentowanych spełniała powyższe warunki.
Ale na obronę muszę też powiedzieć, że nie zawsze chodzi o ostrość,
czy też regulaminowe kadrowanie w dobrym zdjęciu.
Pozdrówka!
Zdjecia robione olympusem e-pl1, w wiekszosci manualnym obiektywem, wiec ciezko o poprawne technicznie zdjecia - jednak mimo to nie uwazam tego za jakis duzy problem i jedynie w kilku ze zdjec (7, 8, moze 9) poprawilbym ostrosc.
jesli chodzi o kadry - nie wiem, co macie na mysli mowiac "zle kadrowanie" lub "nieregulaminowe kadrowanie", ale mam nadzieje, ze nie chodzi wam o trzymanie sie reguly trojpodzialu.
Zdjecia 5 i 15 sa kiepskie kompozycyjnie, 12 jest srednie, reszta mi sie podoba.
Nie probuje sie w zaden sposob tlumaczyc - po prostu wyrazam swoja opinie na temat moich zdjec :P
ale co te zdjęcia maja wspólnego z tytułem ??? co chciałaś opowiedzieć??
chaos widzę
Historia jest taka, ze pojechalem z kolezanka autostopem do paryza (bez pieniedzy).
Pisałem już wcześniej, ale gdzieś "wcięło" mój post więc powtórzę.
Zdjęcia nie współgrają z tematem - akurat tytułowego Paryża jest w nich najmniej.
Jakość również pozostawia wiele do życzenia - najważniejsze jednak, że Tobie się podobają.
Dla mnie opowiadają. Jest Paryż, jest autostop, jest dwoje ludzi, jest spanie i jedzenie gdzie popadnie - ogólne włóczęgostwo. No może tylko tego, że byliście tam dwa dni to trudno się domyślić ze zdjęć ;)
Problem tylko w tym, że... tak sobie patrzę i gdyby 2, 5, 8, 9, 11, 15 wyciąć to czy czegoś by tu brakowało? No właśnie...Niczego. Bo te zdjęcia wg mnie zupełnie nic nie wnoszą do tej historii. Niestety zgadam się tutaj z innymi - rozumiem koncept, zamiar, pomysł itd. i naprawdę LUBIĘ takie projekty - ale razi mnie tutaj Twoja, hm, sama nie wiem jak to nazwać...niechlujność?
Sam pomysł jednak ok! Gratuluje odwagi i spontaniczności i chętnie zobaczę zdjęcia z kolejnego wypadu.