Witam wczoraj zakupilam lustrzanke canon EOE D1000 :) Niestety nie potrafie ustawic jej tak aby robila zdjecia perfekcyjne. Bardzo prosze o pomoc :)
Wersja do druku
Witam wczoraj zakupilam lustrzanke canon EOE D1000 :) Niestety nie potrafie ustawic jej tak aby robila zdjecia perfekcyjne. Bardzo prosze o pomoc :)
Cześć
Co to znaczy perfekcyjne?:)
A instrukcja obsługi jeszcze nie ruszona?:)
Tzn kupiłaś lustrzankę i myslisz ze teraz bedziesz robic "perfekcyjne" zdjecia?
Poczytaj instrukcje, moglas zaczac od czegos innego niz lustro.
zostaw aparat w szafie, idz do księgarni (biblioteki) i weź wszystko co wpadnie ci w rece np.o kadrowaniu, kompozycji,głebi ostrości itd...itd... dopiero potem zacznij robic zdjęcia, i jak pisał natan, czytanie instrukcji nie boili (a czasem nawet pomaga :-P )
Przeczytalam instrukcje ustawilam wszystko jak nalezy aczkolwiek zdjecia wychodza zolte. Zawsze mazylam o lustrzance myslalam ze kupie i juz wszystko bedzie ustawione, tak jak w zwyklym aparacie. Znacie sie na tym aparacie? Mozecie mi napisac co mam zrobic po kolei czyli jak ja ustawic?? Wszystkim dziekuje za odpowiedz:) Pozdrawiam
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
marzylam**
może nie dokładnie czytałaś?:) pewnie balans bieli źle ustawiony do danego swiatla dlatego zdjęcia wychodzą żółte, poczytaj o tym, nikt ci na forum nie napisze w kilku zdaniach jak dobrać ustawienia itd
do robienia zdjeć przyda się też obiektyw :D
książka "Ekspozycja bez tajemnic", wpierw instrukcja (bardzo ważne!), forum no i oczywiście balans bieli :p
No dobrze dziekuje bardzo za pomoc :)
Ustaw balans bieli na auto i wtedy zobacz co wyjdzie, no wiadomo że przy oświetleniu w pomieszczeniu z żarówki zawsze będą trochę żółte, nawet jak balans bieli ustawisz na żarówkowy
A ja zawsze marzyłem o takim aparacie co posiada automatyczny program "Wygraj konkurs National Geographic" ;)