Witam wczoraj zakupilam lustrzanke canon EOE D1000Niestety nie potrafie ustawic jej tak aby robila zdjecia perfekcyjne. Bardzo prosze o pomoc
![]()
Witam wczoraj zakupilam lustrzanke canon EOE D1000Niestety nie potrafie ustawic jej tak aby robila zdjecia perfekcyjne. Bardzo prosze o pomoc
![]()
Cześć
Co to znaczy perfekcyjne?
A instrukcja obsługi jeszcze nie ruszona?![]()
zostaw aparat w szafie, idz do księgarni (biblioteki) i weź wszystko co wpadnie ci w rece np.o kadrowaniu, kompozycji,głebi ostrości itd...itd... dopiero potem zacznij robic zdjęcia, i jak pisał natan, czytanie instrukcji nie boili (a czasem nawet pomaga :-P )
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
Tzn kupiłaś lustrzankę i myslisz ze teraz bedziesz robic "perfekcyjne" zdjecia?
Poczytaj instrukcje, moglas zaczac od czegos innego niz lustro.
Przeczytalam instrukcje ustawilam wszystko jak nalezy aczkolwiek zdjecia wychodza zolte. Zawsze mazylam o lustrzance myslalam ze kupie i juz wszystko bedzie ustawione, tak jak w zwyklym aparacie. Znacie sie na tym aparacie? Mozecie mi napisac co mam zrobic po kolei czyli jak ja ustawic?? Wszystkim dziekuje za odpowiedzPozdrawiam
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
marzylam**
Ostatnio edytowane przez Amaotoor ; 02-12-2011 o 13:56 Powód: Automerged Doublepost
może nie dokładnie czytałaś?pewnie balans bieli źle ustawiony do danego swiatla dlatego zdjęcia wychodzą żółte, poczytaj o tym, nikt ci na forum nie napisze w kilku zdaniach jak dobrać ustawienia itd
do robienia zdjeć przyda się też obiektyw
książka "Ekspozycja bez tajemnic", wpierw instrukcja (bardzo ważne!), forum no i oczywiście balans bieli![]()
No dobrze dziekuje bardzo za pomoc![]()
Ustaw balans bieli na auto i wtedy zobacz co wyjdzie, no wiadomo że przy oświetleniu w pomieszczeniu z żarówki zawsze będą trochę żółte, nawet jak balans bieli ustawisz na żarówkowy
A ja zawsze marzyłem o takim aparacie co posiada automatyczny program "Wygraj konkurs National Geographic"![]()