Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Pomocy

Mieszany widok

Domyślnie Pomocy

Witam wczoraj zakupilam lustrzanke canon EOE D1000 Niestety nie potrafie ustawic jej tak aby robila zdjecia perfekcyjne. Bardzo prosze o pomoc

Coś już napisał Awatar Natan
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cześć

Co to znaczy perfekcyjne?
    A instrukcja obsługi jeszcze nie ruszona?

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

zostaw aparat w szafie, idz do księgarni (biblioteki) i weź wszystko co wpadnie ci w rece np.o kadrowaniu, kompozycji,głebi ostrości itd...itd... dopiero potem zacznij robic zdjęcia, i jak pisał natan, czytanie instrukcji nie boili (a czasem nawet pomaga :-P )
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Tzn kupiłaś lustrzankę i myslisz ze teraz bedziesz robic "perfekcyjne" zdjecia?

Poczytaj instrukcje, moglas zaczac od czegos innego niz lustro.

Domyślnie

Przeczytalam instrukcje ustawilam wszystko jak nalezy aczkolwiek zdjecia wychodza zolte. Zawsze mazylam o lustrzance myslalam ze kupie i juz wszystko bedzie ustawione, tak jak w zwyklym aparacie. Znacie sie na tym aparacie? Mozecie mi napisac co mam zrobic po kolei czyli jak ja ustawic?? Wszystkim dziekuje za odpowiedz Pozdrawiam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    marzylam**
    Ostatnio edytowane przez Amaotoor ; 02-12-2011 o 13:56 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar Pinek
    Miasto
    MG aka Stąporków (świętokrzyskie)

Domyślnie

może nie dokładnie czytałaś? pewnie balans bieli źle ustawiony do danego swiatla dlatego zdjęcia wychodzą żółte, poczytaj o tym, nikt ci na forum nie napisze w kilku zdaniach jak dobrać ustawienia itd

Dopiero zaczyna

Domyślnie

do robienia zdjeć przyda się też obiektyw
    książka "Ekspozycja bez tajemnic", wpierw instrukcja (bardzo ważne!), forum no i oczywiście balans bieli

Domyślnie

No dobrze dziekuje bardzo za pomoc

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Ustaw balans bieli na auto i wtedy zobacz co wyjdzie, no wiadomo że przy oświetleniu w pomieszczeniu z żarówki zawsze będą trochę żółte, nawet jak balans bieli ustawisz na żarówkowy

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

A ja zawsze marzyłem o takim aparacie co posiada automatyczny program "Wygraj konkurs National Geographic"

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów