witam,
dzis zauwazylem niebieski piksel na wszystkich zdjeciach z dluzszym czasem naswietlania.... kto wie jaka jest procedura gwarancyjna? beda gmerac w aparacie czy moge sie domagac wymiany na nowy? aparat ma niecale dwa miesiace...
pzdr
Wersja do druku
witam,
dzis zauwazylem niebieski piksel na wszystkich zdjeciach z dluzszym czasem naswietlania.... kto wie jaka jest procedura gwarancyjna? beda gmerac w aparacie czy moge sie domagac wymiany na nowy? aparat ma niecale dwa miesiace...
pzdr
jeden pixel to lepiej olać. Praktycznie każdy model to ma przy dłuższych czasach.
Dokladnie, tak jak mowi Tomek ...nie ma sie czym przejmowac.
jak się uprzesz i wymienisz, to kto wie, czy nie dostaniesz takiego z większą ilością hot pikseli. Zupełnie tak samo jak z LCD. A w serwisie co najwyżej ci go zmapują, ibędzie, ytlko go nie będize widać.
Ja mam 6 i jakos bardzo mi to nie przeszkadza ;) I tak zdjęcia z dluzszymi czasami przeważnie lądują do obrobienia w PS (przynajmniej u mnie) wiec raczej to nie powinno byc problemem :)
A te dlugie czasy, to ja bardzo sa dlugie?
A u mnie te z dluzszym czasem i hot pikselami zdjecia jak wyladuja w PS to hoty same znikaja - ACR slicznie mapuje 8)Cytat:
Zamieszczone przez ripek