witam,
dzis zauwazylem niebieski piksel na wszystkich zdjeciach z dluzszym czasem naswietlania.... kto wie jaka jest procedura gwarancyjna? beda gmerac w aparacie czy moge sie domagac wymiany na nowy? aparat ma niecale dwa miesiace...
pzdr
witam,
dzis zauwazylem niebieski piksel na wszystkich zdjeciach z dluzszym czasem naswietlania.... kto wie jaka jest procedura gwarancyjna? beda gmerac w aparacie czy moge sie domagac wymiany na nowy? aparat ma niecale dwa miesiace...
pzdr
Dokladnie, tak jak mowi Tomek ...nie ma sie czym przejmowac.
jak się uprzesz i wymienisz, to kto wie, czy nie dostaniesz takiego z większą ilością hot pikseli. Zupełnie tak samo jak z LCD. A w serwisie co najwyżej ci go zmapują, ibędzie, ytlko go nie będize widać.
Ja mam 6 i jakos bardzo mi to nie przeszkadzaI tak zdjęcia z dluzszymi czasami przeważnie lądują do obrobienia w PS (przynajmniej u mnie) wiec raczej to nie powinno byc problemem
![]()
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
A te dlugie czasy, to ja bardzo sa dlugie?
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
A u mnie te z dluzszym czasem i hot pikselami zdjecia jak wyladuja w PS to hoty same znikaja - ACR slicznie mapuje 8)Zamieszczone przez ripek