No właśnie... kiedy?
Na polskiej stronie widnieje napis: od lutego. Niedawno napisałem do nich z ciekawości i odpisali, że "Obiektyw będzie dostępny najwcześniej za około 6 tygodni."
Może komuś przyda się ta informacja ;)
Wersja do druku
No właśnie... kiedy?
Na polskiej stronie widnieje napis: od lutego. Niedawno napisałem do nich z ciekawości i odpisali, że "Obiektyw będzie dostępny najwcześniej za około 6 tygodni."
Może komuś przyda się ta informacja ;)
Naród oczekuje pogromcy eLi więc pośpiech nie jest wskazany ;)
MF i dla Canona pewnie bez potwierdzenia ostrosci, trzeba bedzie kombinowac, albo na oko ;)
ponad 3x taniej niż C35mm f/1.4. Na czymś muszą oszczędzić żeby zarobić ;)
jezeli samyang bedzie co najmniej tak dobry optycznie jak 35L to wyjdzie na to, ze firma canon zyczy sobie za automatyke ustawiania ostrosci w swoim obiektywie niebagatela ~ 4000 pln :lol:
za precyzyjny i szybki Af w 35L czemu nie? do tego jeszcze plastyka L... także ja się po tym szkle szoku nie spodziewam sie no chyba, że do zdjęć detali typu liście w lesie, kot , widoczki na pełnej dziurze... ale do reporterki i luznego portretu to jednak szkło manualne i nie ma startu do Lki z Af nawet nie wiem jak bedzie "wzorowe" optycznie.
Szkło bez AF w korpusie AF to ersatz choć do przeżycia.
Ale najgorsze ,że w ciamciangu z mocowniem Canona nie ma automatycznego przymykania przysłony , i to dla mnie jest dyskwalifikujące te obiektywy.
Nikonowcy mają przewagę.
Matówka z klinem i dajemy radę. Tak czysto teoretycznie :)