Hej,
wie ktoś ile może kosztować naprawa układu ring USM? Przy ostrzeniu i przejezdzaniu od strony nieskonczonosci do bliskosci cos piszczy, skrzypi albo cos innego. Jakby smarowanie padło ;-)
Wersja do druku
Hej,
wie ktoś ile może kosztować naprawa układu ring USM? Przy ostrzeniu i przejezdzaniu od strony nieskonczonosci do bliskosci cos piszczy, skrzypi albo cos innego. Jakby smarowanie padło ;-)
za wymiane AF ringa chca srednio 350zl ring + robocizna (ok 300), za naprawe zaplacisz pewnie w granicach 300zl
W sensie wymiana na nowy to łącznie okolo 650 zł, a za naprawę starego układu z robocizną jakieś 300 zł? To ceny z Żytniej czy niezależnie od serwisu?
I w takim razie pytanie, czy jak nie naprawię to w końcu zdechnie? Bo działa i ostrzy, ten pisk mi aż tak nie przeszkadza, ale jak trzeba to naprawię i jutro, zeby zonka nie było kiedyś :)
A jakie szklo?
a robi to różnicę?
ceny z Zytniej, na podstawie wlasnych doswiadczen z naprawy 70-200/2,8. Naprawa obejmowala rowniez, ogolna konserwacje szkla - przedmuchanie i przesmarowanie. W Twoim przypadku, wydaje mi sie ze wystarczy je wziac na warsztat i nasmarowac
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
niedoczytalem - w cenie 650 byl wymieniany caly AF ring na nowy, sciagany, na ktory trzeba bylo czekac 2 tygodnie. Szklo po wizycie zachowywalo sie normalnie, ostrzylo swietnie jak dziala obecnie, nie wiem bo sprzedalem
Dokładnie tak jak mówi STR8. Poza tym, wcale nie zdziwiłbym się jakby ring USM był jeden i tyle.
Dzięki za informacje.