Hej,
wie ktoś ile może kosztować naprawa układu ring USM? Przy ostrzeniu i przejezdzaniu od strony nieskonczonosci do bliskosci cos piszczy, skrzypi albo cos innego. Jakby smarowanie padło ;-)
Hej,
wie ktoś ile może kosztować naprawa układu ring USM? Przy ostrzeniu i przejezdzaniu od strony nieskonczonosci do bliskosci cos piszczy, skrzypi albo cos innego. Jakby smarowanie padło ;-)
za wymiane AF ringa chca srednio 350zl ring + robocizna (ok 300), za naprawe zaplacisz pewnie w granicach 300zl
W sensie wymiana na nowy to łącznie okolo 650 zł, a za naprawę starego układu z robocizną jakieś 300 zł? To ceny z Żytniej czy niezależnie od serwisu?
I w takim razie pytanie, czy jak nie naprawię to w końcu zdechnie? Bo działa i ostrzy, ten pisk mi aż tak nie przeszkadza, ale jak trzeba to naprawię i jutro, zeby zonka nie było kiedyś![]()
A jakie szklo?
ceny z Zytniej, na podstawie wlasnych doswiadczen z naprawy 70-200/2,8. Naprawa obejmowala rowniez, ogolna konserwacje szkla - przedmuchanie i przesmarowanie. W Twoim przypadku, wydaje mi sie ze wystarczy je wziac na warsztat i nasmarowac
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
niedoczytalem - w cenie 650 byl wymieniany caly AF ring na nowy, sciagany, na ktory trzeba bylo czekac 2 tygodnie. Szklo po wizycie zachowywalo sie normalnie, ostrzylo swietnie jak dziala obecnie, nie wiem bo sprzedalem
Ostatnio edytowane przez STR8 ; 30-01-2011 o 20:31 Powód: Automerged Doublepost
Dokładnie tak jak mówi STR8. Poza tym, wcale nie zdziwiłbym się jakby ring USM był jeden i tyle.
Dzięki za informacje.