android: jaka przeglądarka do zdjęć?
witam,
skoro rozmawiamy tu o sofcie foto na różne systemy typu windows, mac, linux czy unix, to może też i androida Vitez stąd nie wywali... ;-)
zaopatrzyłem się ostatnio w zabawkę (i jeszcze mi się nie popsuła) z tym zabawkowym (?) systemem google/android i wrzuciłem na nią spory zestaw swoich fotek - z poprzedniego telefonu.
i tu zonk :shock:
nie ma przeglądarki! :evil:
tzn. jest jakaś taka defaultowa typu 'galeria' przeglądająca wszystko jak popadnie i w dość losowej kolejności :roll:
(chyba nigdy nie zrozumiem idei 'tagowania' fotek szczególnie, jeżeli mój poprzedni SE przy próbie dodania tagu do JPG wyświetlał tylko 'can't add tag to this image type')
pobieranie z android/market może przyprawić o ból głowy - to jest jak szukanie igły w stogu siana.
dlatego pytam: co polecacie? czego używacie?
system: Android 2.1
powinna to być prosta przeglądarka zdjęć w katalogach w trybie full-screen, bez ikon, napisów, reklam (!), z zoomem, prostą nawigacją, dobrą jakością itp. itd., jakiś slideshow byłby też bardzo miły.
na razie trafiłem na to: ViewPic 1.6 (Khad Mobile App) (free)
bardzo prościutkie, ale całkiem dobre - zdjęcia pokazuje dobrze, potrafi zablokować wygaszanie ekranu i podświetlenia (robimy z phona cyfrową ramkę), nie ma reklam (!), jedynie nie przegląda katalogów (jest tylko nakładką na dowolnego innego explorera) i nie ma slideshow.
przetestowałem też Corax Picture Viewer, ale nie przypadł mi do gustu.
pod windows używam ACDSee Pro - namiastki tego pod androida szukam 8-)