Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: android: jaka przeglądarka do zdjęć?

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Cool android: jaka przeglądarka do zdjęć?

witam,

skoro rozmawiamy tu o sofcie foto na różne systemy typu windows, mac, linux czy unix, to może też i androida Vitez stąd nie wywali... ;-)

zaopatrzyłem się ostatnio w zabawkę (i jeszcze mi się nie popsuła) z tym zabawkowym (?) systemem google/android i wrzuciłem na nią spory zestaw swoich fotek - z poprzedniego telefonu.

i tu zonk

nie ma przeglądarki!

tzn. jest jakaś taka defaultowa typu 'galeria' przeglądająca wszystko jak popadnie i w dość losowej kolejności
    (chyba nigdy nie zrozumiem idei 'tagowania' fotek szczególnie, jeżeli mój poprzedni SE przy próbie dodania tagu do JPG wyświetlał tylko 'can't add tag to this image type')

pobieranie z android/market może przyprawić o ból głowy - to jest jak szukanie igły w stogu siana.

dlatego pytam: co polecacie? czego używacie?

system: Android 2.1

powinna to być prosta przeglądarka zdjęć w katalogach w trybie full-screen, bez ikon, napisów, reklam (!), z zoomem, prostą nawigacją, dobrą jakością itp. itd., jakiś slideshow byłby też bardzo miły.

na razie trafiłem na to: ViewPic 1.6 (Khad Mobile App) (free)

bardzo prościutkie, ale całkiem dobre - zdjęcia pokazuje dobrze, potrafi zablokować wygaszanie ekranu i podświetlenia (robimy z phona cyfrową ramkę), nie ma reklam (!), jedynie nie przegląda katalogów (jest tylko nakładką na dowolnego innego explorera) i nie ma slideshow.

przetestowałem też Corax Picture Viewer, ale nie przypadł mi do gustu.

pod windows używam ACDSee Pro - namiastki tego pod androida szukam
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Nie oglądam swoich zdjęć na telefonie, ale odezwę się coby dowiedzieć się wyników, może coś zainstaluje.

klient do dropboxa jest niezly do przegladania fot, ale to musisz byc online, nie wiem czy korzystasz z tego.

Domyślnie

Jest Gallery 3D ale wymaga ona Androida 2.2. Natomiast istnieje coś podobnego na 2.1:
    Kod html:
    http://www.appbrain.com/app/gallery-shortcut/jp.co.miyavi.android.galleryshortcut
    Nie testowałem niestety, więc nie wiem czy godna uwagi

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

najlepsza to nie programik z marketu tyko wyciągnięta Gallery z jakiegoś HTC. Ma wszystkie opcje co trzeba, ładna graficznie, kinetyczne przewijanie, działa na andku 2.1 i do tego piekielnie szybka.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    nazwa to Gallery3D.apk
    Ostatnio edytowane przez lux ; 26-11-2010 o 14:06 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Też szukałem czegoś dobrego, właściwie każda z testowanych przeze mnie aplikacji ma jakieś wady i zalety.

Próbowałem Gallery3D (z różnych źródeł) na 2.2 ale strasznie wolno wczytuje zdjęcia, nie wiem gdzie leży problem.
    W związku z tym odpuściłem.

Uzależniony

Domyślnie

'Photos' wbudowane w HTC sense, nie mam powodow do narzekan
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kalisz

Domyślnie

Używam na: Android 2.1 update-1, Samsungu i5700 Galaxy Spica

Program nazywa się "Just Pictures". wg mnie działa najszybciej

Możliwości:
    - katalogowanie zdjęć (bardzo rozbudowane)
    - pokazuje exif'a (jeśli chcemy)
    - bardzo szybko ładuje
    - Tworzenie bazy katalogów z opcją zaznaczania danego folderu jako "niewykrywalny przez program" (modyfikowane w opcjach ustawień), dla mnie bardzo przydatne
    - możliwość przeglądania albumów: Picasa, Flickr, Facebook, Photobucket, Smugmug (bezpośrednio z programu poprzez logowanie do konta)

Bardzo polecam, przejrzysty można ustawić background koloru ciemnoszarego jak w LR
    C 350D + BG-E3 | S 8mm f/3.5 CS MC | C 18-55mm f/3.5-5.6 IS | C 50mm f/1.8 II | Pentacon 135mm f/2.8 MC | lampy Metz 36 C-2 | Phottix Tetra II Wireless Flash | Softbox, Parasolki, Statywy..

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Zarowno JustPictures jak i Gallery3D sa super. Nie wiem ktore lepsze, chyba JP. A jaka jest najnowsza wersja Gallery3D? Ja znalazlem 1.1..

Początki nałogu Awatar 2marekm
    Miasto
    Słupsk

Domyślnie

Szukam porządnej przeglądarki na tablet z Androidem. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tej materii ?

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

mój obecny wybór: QuickPic do zdjęć.
    oraz MX Video Player do filmów.
    pozdro.,
    m.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów