-
Upadl mi C.70-200/2.8
Witam forumowiczow.Chce podzielic sie dzisiejsza moja !! przygoda !! Otoz odebralem w Poznaniu w/w szklo z naprawy.Wystepowalu niewielkie luzy w czesci pierscienia recznego ostrzenia.Obiektyw w twardym Canonowskim futerale z polarem B+W i zalozonym dekielkiem.Prosze sobie wyobrazic moje przerazenie kiedy przechodzac przez jezdnie poczulem lekkosc na ramieniu i uslyszalem huk spadajacego szkla.Wlosy staly deba.Szybko pozbieralem wszystko i na chodnik.Po wstepnej analizie zauwazylem niewielkie wylamanie w deklu i lekko zgnieciony polar.Najwzniejsze mialo byc dopiero po powrocie do domu.Nerwy i jeszcze raz nerwy czy wszystko gra.Podpinam do puchy i okzuje sie ze wszystko ok.Mam nadzieje ze tak zostanie.Filtr lekko wyprostowalem i chodzi z lekkim oporem.Jak polepszy sie pogoda to go przetestuje.Mam nadzieje ze ta L-ka jest faktycznie pancerna.Co sie okazalo:dno pokrowca odpadlo jakby ktos celowo nacial dookola dolna jego czesc.Chyba mialem jednak szczescie,a jeszcze wieksze kuzyn ktory bezskutecznie/z braku czasu/odbieral go z naprawy od tygodnia.I co Wy na to.Pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
slonkaap
I co Wy na to.
Jest eLka, jest impreza.
Generalnie to używam LP Reporter 650 a do zestawu micro43 LP Nova 4. wszystkie te pokrowce, woreczki nawet nie wyjmuję z pudełek, dziewicze czekają na kolejnego właściciela.
Wnioski z lekcji: następnym szkłem, które kupisz będzie... eLa :mrgreen:
-
Mi moja 70-200 2.8 is tez raz na koncercie wyleciala mi z rok bo jakis kretyn mnie popchnal.
jest lekkie wzgniecienie, i nadlamana oslona, ale wszystko inne dziala.
Canon zrobil dobra robote z pancernoscia tych 70-200
-
Faktycznie miałeś szczęście, szkoda szkła...
-
Ciekawe jak by wyglądała w tej sytuacji Sigma czy Tamron 70-200...
-
Gietrzy- ciekawe skad wiesz ze nastepna bedzie eLa? Wlasnie idzie do mnie UPS 17-40/4L i mam nadzieje ze do poniedzialku dotrze.Pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
slonkaap
I co Wy na to.
Hmm, szkło solidne, ale inni nie mieli tyle szczęścia, choć też z eLką.
-
Zapomnialem sprzet nosze w Lowepro 5 AW lub 3 AW lub w MIni Trekker ale do naprawy zabralem to idiotyczne czarne pudlo.Nie myslalem ze to taki badziew.Worek bylby lepszy bo bym go trzymal w dloni a nie na ramieniu.
-
No cóż, pogratulować szczęścia w nieszczęściu.
Mogło być gorzej, co niestety czasem i eLom się zdarza.
Jeśli akurat nie focisz, warto zabezpieczyć się odpowiednio przed takimi incydentami.
-
Ja jednego 70-200/2.8 straciłem. Wypadł mi z niedopiętego plecaka na żwir. Spadł tak nieszczęśliwie, że przestał ostrzyć i pierścienie dostały sporego oporu. Po wizycie w serwisie zdiagnozowano, że padło "helio-cośtam" i koszt naprawy wyceniono mi na ponad 2 tysiące. Kupiłem nowy.