Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Upadl mi C.70-200/2.8

Bywalec
    Miasto
    Chodziez

Smile Upadl mi C.70-200/2.8

Witam forumowiczow.Chce podzielic sie dzisiejsza moja !! przygoda !! Otoz odebralem w Poznaniu w/w szklo z naprawy.Wystepowalu niewielkie luzy w czesci pierscienia recznego ostrzenia.Obiektyw w twardym Canonowskim futerale z polarem B+W i zalozonym dekielkiem.Prosze sobie wyobrazic moje przerazenie kiedy przechodzac przez jezdnie poczulem lekkosc na ramieniu i uslyszalem huk spadajacego szkla.Wlosy staly deba.Szybko pozbieralem wszystko i na chodnik.Po wstepnej analizie zauwazylem niewielkie wylamanie w deklu i lekko zgnieciony polar.Najwzniejsze mialo byc dopiero po powrocie do domu.Nerwy i jeszcze raz nerwy czy wszystko gra.Podpinam do puchy i okzuje sie ze wszystko ok.Mam nadzieje ze tak zostanie.Filtr lekko wyprostowalem i chodzi z lekkim oporem.Jak polepszy sie pogoda to go przetestuje.Mam nadzieje ze ta L-ka jest faktycznie pancerna.Co sie okazalo:dno pokrowca odpadlo jakby ktos celowo nacial dookola dolna jego czesc.Chyba mialem jednak szczescie,a jeszcze wieksze kuzyn ktory bezskutecznie/z braku czasu/odbieral go z naprawy od tygodnia.I co Wy na to.Pozdrawiam
    Canon 1D Mk II, Canon 3000N,Canon 400/5.6L,Canon 70-200/2.8L,Canon 17-40/4 L,Sonnar 180/2.8,Manfrotto 055 PROB,M.468,Jobu Jr.Gimbal,Lowepro Mini Trekker,Lowepro 5AW,Lowepro 3 AW + zero umiejetnosci - ale sie staram.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slonkaap Zobacz posta
    I co Wy na to.
    Jest eLka, jest impreza.
    Generalnie to używam LP Reporter 650 a do zestawu micro43 LP Nova 4. wszystkie te pokrowce, woreczki nawet nie wyjmuję z pudełek, dziewicze czekają na kolejnego właściciela.

Wnioski z lekcji: następnym szkłem, które kupisz będzie... eLa
    the silence is deafening

Domyślnie

Mi moja 70-200 2.8 is tez raz na koncercie wyleciala mi z rok bo jakis kretyn mnie popchnal.
    jest lekkie wzgniecienie, i nadlamana oslona, ale wszystko inne dziala.
    Canon zrobil dobra robote z pancernoscia tych 70-200
    www.mkonopka.pl

5d2 + Ls + 580ex II,

Coś już napisał Awatar oli85
    Miasto
    Poręba

Domyślnie

Faktycznie miałeś szczęście, szkoda szkła...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ciekawe jak by wyglądała w tej sytuacji Sigma czy Tamron 70-200...

Bywalec
    Miasto
    Chodziez

Talking

Gietrzy- ciekawe skad wiesz ze nastepna bedzie eLa? Wlasnie idzie do mnie UPS 17-40/4L i mam nadzieje ze do poniedzialku dotrze.Pozdrawiam
    Canon 1D Mk II, Canon 3000N,Canon 400/5.6L,Canon 70-200/2.8L,Canon 17-40/4 L,Sonnar 180/2.8,Manfrotto 055 PROB,M.468,Jobu Jr.Gimbal,Lowepro Mini Trekker,Lowepro 5AW,Lowepro 3 AW + zero umiejetnosci - ale sie staram.

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slonkaap Zobacz posta
    I co Wy na to.
    Hmm, szkło solidne, ale inni nie mieli tyle szczęścia, choć też z eLką.
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Bywalec
    Miasto
    Chodziez

Wink

Zapomnialem sprzet nosze w Lowepro 5 AW lub 3 AW lub w MIni Trekker ale do naprawy zabralem to idiotyczne czarne pudlo.Nie myslalem ze to taki badziew.Worek bylby lepszy bo bym go trzymal w dloni a nie na ramieniu.

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No cóż, pogratulować szczęścia w nieszczęściu.
    Mogło być gorzej, co niestety czasem i eLom się zdarza.

Jeśli akurat nie focisz, warto zabezpieczyć się odpowiednio przed takimi incydentami.
    C-F-K - forever

Domyślnie

Ja jednego 70-200/2.8 straciłem. Wypadł mi z niedopiętego plecaka na żwir. Spadł tak nieszczęśliwie, że przestał ostrzyć i pierścienie dostały sporego oporu. Po wizycie w serwisie zdiagnozowano, że padło "helio-cośtam" i koszt naprawy wyceniono mi na ponad 2 tysiące. Kupiłem nowy.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów