Pojawiły sie lampy swiatła ciągłego quantuum, coo nich sądzicie?
Sadzicie, że warto mieć je w swoim domowym, albo nie domowym studio?
No i czy warte sa swojej ceny.
Specyfikacja
Wersja do druku
Pojawiły sie lampy swiatła ciągłego quantuum, coo nich sądzicie?
Sadzicie, że warto mieć je w swoim domowym, albo nie domowym studio?
No i czy warte sa swojej ceny.
Specyfikacja
Ciężko w sumie powiedzieć :)
trzeba by je przetestować :)
do filmu owszem ale do fotografii jednak polecam błysk, a jak chcecie to moge przetestować tego nowego Quantuuma i pokazać fotki z niego :)
1500zł za lampkę 120W? To w R+300 jest mocniejszy pilot...
ale to nie jest 120W jak w zwykłej żarówce :) zresztą jak dojdą do mnie to opisze dokładnie :)
A jakie 120W ? Inna barwa ? moc to moc, i nic tego nie zmieni ;) No chyba ze maja wieksza sprawnosc to beda troszke jasniejsze od zarowki ;) Tez jestem ciekaw efektow, a przynajmniej przydaly by sie jakies dane jaki mozna na tym uzyskac czasy przy danej ilosci lamp ;)
Swego czasu miałem okazję fotografować obiekty przy użyciu lamp światła ciągłego 2xScanLite 1000W elinchroma z softboxami. Da się focić, ale żeby było za wiele mocy tego nie mogę powiedzieć. Wychodziło przy f8 coś około 1/60 z tego co pamiętam.
Ciekawe co to niezwykłe 120W?
żarówka która daje pełne widmo światła a nie jak świetlówki (WB nie głupieje) do tego zarówki które nie grzeją się mocno, + stała temperatura światła, nie ma skoków
Mnie zastanawia jak przetestowali żywotność żarówki. 100 000 godzin świecenia non stop to mi wychodzi plus minus 13 lat. Moc światła też jest pozbawiona regulacji i dość wysoka temperatura barwowa sugeruje pewien problem jeśli chodzi o współpracę z innymi źródłami światła. Jak dojdzie do tego zaporowa cena to chyba bym wolał kupić dwie markowe lampy z podobnymi żarówkami i jeszcze by zostało pięć stówek na akcesoria.