Pojawiły sie lampy swiatła ciągłego quantuum, coo nich sądzicie?
Sadzicie, że warto mieć je w swoim domowym, albo nie domowym studio?
No i czy warte sa swojej ceny.
Specyfikacja
Pojawiły sie lampy swiatła ciągłego quantuum, coo nich sądzicie?
Sadzicie, że warto mieć je w swoim domowym, albo nie domowym studio?
No i czy warte sa swojej ceny.
Specyfikacja
Ciężko w sumie powiedzieć
trzeba by je przetestować![]()
/ 6d / C15mm Fisheye / C17-40 / C50 1.8 STM / C135 2.0 / Fujifilm x100s / 430EX II / 2x YN685 / Voigtlander Bessa R4a + 21mm f4 + 35mm f2.5
http://adamlakomy.pl - PORTFOLIO
http://photoskateboarding.blogspot.com - skate portfolio
do filmu owszem ale do fotografii jednak polecam błysk, a jak chcecie to moge przetestować tego nowego Quantuuma i pokazać fotki z niego![]()
1500zł za lampkę 120W? To w R+300 jest mocniejszy pilot...
20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R
ale to nie jest 120W jak w zwykłej żarówcezresztą jak dojdą do mnie to opisze dokładnie
![]()
A jakie 120W ? Inna barwa ? moc to moc, i nic tego nie zmieniNo chyba ze maja wieksza sprawnosc to beda troszke jasniejsze od zarowki
Tez jestem ciekaw efektow, a przynajmniej przydaly by sie jakies dane jaki mozna na tym uzyskac czasy przy danej ilosci lamp
![]()
Swego czasu miałem okazję fotografować obiekty przy użyciu lamp światła ciągłego 2xScanLite 1000W elinchroma z softboxami. Da się focić, ale żeby było za wiele mocy tego nie mogę powiedzieć. Wychodziło przy f8 coś około 1/60 z tego co pamiętam.
Ciekawe co to niezwykłe 120W?
C-F-K - forever
żarówka która daje pełne widmo światła a nie jak świetlówki (WB nie głupieje) do tego zarówki które nie grzeją się mocno, + stała temperatura światła, nie ma skoków
W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.
Mnie zastanawia jak przetestowali żywotność żarówki. 100 000 godzin świecenia non stop to mi wychodzi plus minus 13 lat. Moc światła też jest pozbawiona regulacji i dość wysoka temperatura barwowa sugeruje pewien problem jeśli chodzi o współpracę z innymi źródłami światła. Jak dojdzie do tego zaporowa cena to chyba bym wolał kupić dwie markowe lampy z podobnymi żarówkami i jeszcze by zostało pięć stówek na akcesoria.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.