Ma ktoś jakiś ciekawy pomysł sposób na fotografie noworodków na kontakt wzrokowy za bardzo niema co liczyć a mi brak pomysłu
Wersja do druku
Ma ktoś jakiś ciekawy pomysł sposób na fotografie noworodków na kontakt wzrokowy za bardzo niema co liczyć a mi brak pomysłu
Jak spi? Jak jest karmiony, jak trzyma palec doroslego, stopa, dlon.. itp..
Na sile oczu nie ma co otwierac :)
Chwile kiedy się bawi, jest czymś zajęty. Podczas leżenia na brzuchu (w okresie dźwigania główki - ale to jeszcze noworodek ? może sie przydać).
Może Ci pomoże obejrzenie tego bloga: link :) Sama będę niedługo robiła zdjecia takim maluszkom więc też szukam inspiracji... ale chyba najważniejsza jest tu delikatność i obserwacja, nic na siłę z takimi brzdącami :)
Zdjecia na blogu do ktorego link podala gruszka sa fantastyczne :) Wiecej przykladow wlasciwie nie trzeba. Najwazniejsze chyba przy fotografii takich maluszkow to - cierpliwosc.
O błyskaniu noworodkom dyskutujemy tutaj: http://canon-board.info/showthread.php?t=44072
właśnie fociłem noworodka
był kontakt wzrokowy
co pokrywa się z tezą że takie małe widzi mocne kontrasty (aparat czarny, sciany jasne jakies miodowe), i obserwuję że skupia wzrok na ciemnych meblach i drzwiach no i na twarzach ;)
pozdrawiam
No jasne, mój młody po 10 minutach od urodzenia był w stanie skupić wzrok na mojej twarzy, jak trzymałem go na rękach.
Najchętniej to jednak chyba na żyrandolu :)Cytat:
co pokrywa się z tezą że takie małe widzi mocne kontrasty (aparat czarny, sciany jasne jakies miodowe), i obserwuję że skupia wzrok na ciemnych meblach i drzwiach no i na twarzach ;)
A co do samego fotografowania, to moje ulubione: