jaka bedzie optymalna niezawodność/cena/szybkość karta CF 4 lub 8 GB do eos 5D, jakich używacie lub jaką polecacie?
Wersja do druku
jaka bedzie optymalna niezawodność/cena/szybkość karta CF 4 lub 8 GB do eos 5D, jakich używacie lub jaką polecacie?
pytanie czy jedziesz seriami czy nie. Moja 4gb sandisk II czasem muliła. 8gb III jest juz okek. Pliki maja w raw ~13 mb wiec policz ile musi karta mieć szybkości,żeby wytrzymała
Tu masz podane szybkości: http://www.robgalbraith.com/bins/mul...?cid=6007-8198
uzywam SanDisk 8gb III i 16gb III - spisują się świetnie.
czy ktoś używa tych kart z 5D????? jak się spisują, czy warto ją kopić,
(Kingston CompactFlash 8GB Elite Pro 133x, Max prędkość zapisu MB/s : 20 MB/s)
dlaczego SanDisk 8gb III są 2x droższe ?????
mam kingston elite pro 133x zarówno 4 jak i 8 gb do 5d i uważam, że naprawde nie ma co przepłacać za możliwość posiadania markowego sandiska. Co do prędkości (robię zawsze w rawach) i jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby nie starczała szybkość karty
kupujac uwazaj na podrobki, Kingstona i Sandiska szczegolnie, jest ich sporo na allegro,
wszelkie okazje cenowe zawsze sa podejrzane
mam Kingston CompactFlash 4GB Elite Pro 133x i zachowuje sie dziwnie, zapis jest ok, ale odczyt jest straaasznie wolny, chyba podroba
A właśnie. Kupiłem ostatnio Preteca 8GB x233 i przy uzywaniu czytnika mam transfery rzedu 5-6MB/s co wygląda dość żałośnie. kupiłem w lorien w warszawie wiec raczej podróby bym nie dostał.
z drugiej strony mam dość stary czynik (hama 19in1 mający 5 lat) i zastanawiam sie czy tam zeby osiagnac lepsze wyniki nie potrzeba interfajsu udma w czytniku albo czegos...moze ktos mnie naprowadzic?