Jakie obiektywy do 5D mk II i inne pytania
Witam,
Obecnie przesiadam się z wysłużonej 350-tki (Błysk: Metz 58-af1, szkło oprócz kita: Tamron AF28-300 F/3,5-6,3 XR DI VC) na 5D MK II i potrzebuję Waszej rady dotyczącej doboru szkieł do tego aparatu.
Fotografuję głównie modę (pokazy) więc z pewnością obiektywy muszą mieć jakieś stałe światło z uwagi na różne warunki oświetleniowe.
Jaki pakiet wybrałem?
5D MK II
Metz Mecablitz 76 Mz-5 digital i teraz nie wiem jakie obiektywy dobrać... Canony są dość drogie ale nie wiem jakie zamienniki można wziąć po uwagę.
Jeśli chodzi o Canona wybór padł na:
Canon 70-200/2.8 L IS USM - głównie do mody na wybiegu (średnio oddalony jestem o 5-10 metrów od fotografowanego obiektu)
EF 24-70mm f/2.8L USM - (do bliskich zdjęć z 2 metrów, tak aby objąć całą postać)
Nie pracowałem jeszcze na pełnej klatce, więc nie wiem, czy te obiektywy (a w zasadzie ich parametry) będą się nadawać.
Proszę Was o pomoc w doborze sprzetu. Może znacie też jakieś "tanie" sklepy, bo jednak parę złotych na to pójdzie a jeszcze trzeba gripa dokupić, filtry, kartę, przenośny bank do zrzutu zdjęć, może jakąś dodatkowa baterię itp.
pozdr.
PK